Zimski sportovi

Slovenija dočekala Kopitara: "Trebat će mi neko vrijeme da shvatim što smo učinili"

Borna Rupnik • četvrtak, 21.06.2012.
Slovenija dočekala Kopitara: "Trebat će mi neko vrijeme da shvatim što smo učinili"
Foto: Simon Maljevac

Anže Kopitar, najbolji slovenski hokejaš, vratio se u svoju domovinu kao ponosni vlasnik Stanley Cupa. Članu Los Angeles Kingsa priređen je velik doček...

"Hvala vam na dočeku. Teško je izraziti se, ali moram vam se ispričati zato što ste se morali ustajati tako rano ujutro", izjavio je Anže Kopitar, slovenski hokejaš u redovima Los Angeles Kingsa, po dolasku u Sloveniju.

Tamo su ga dočekali navijači, kao novopečenog osvajača Stanley Cupa. "Uvijek ću pamtiti slavlje. Prvi je trofej uvijek najslađi, ali nadam se da mi neće biti zadnji", dodao je 24-godišnji Kopitar.

Njegova momčad ne bi trebala doživjeti velike promjene za sezonu u kojoj će pokušati obraniti svoj naslov najbolje momčadi NHL-a: "Svi su nositelji igre još pod ugovorom tako da drastičnih poteza neće biti. Shvatili smo da dobro igramo 20 utakmica prije kraja sezone, a doigravanje je priča za sebe. Bili smo samopouzdani, a prve dvije pobjede u gostima dale su nam dodatna krila".

Kingsi se u Gradu anđela moraju boriti za publiku s košarkašima u dresovima Lakersa i Clippersa. "Lakersi i Clippersi su rano ispali iz svog doigravanja pa smo mi ostali jedini u igri. Počeli su nas više prepoznavati, a euforija je bila velika. Svi su se vozili sa zastavicama na automobilima. Trebat će mi neko vrijeme da shvatim što smo učinili. Pobjednička parada i ovaj doček bit će od pomoći", komentirao je Kopitar.

Naposljetku se osvrnuo i na svoje ovosezonske igre: "Mislim da sam u zadnjih 20 utakmica upisao 20 bodova. Moglo je bolje, moglo je gore, ali zadovoljan sam. Vrhunac će mi ostati pobjednički gol u prvoj utakmici finala jer svako dijete koje igra hokej na dvorištu ili na jezeru zamišlja da postiže pobjednički pogodak u finalu NHL-a. Taj ću trenutak zauvijek pamtiti".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!