Košarka

Ciboni jedna od tri pozivnice za Eurokup

Ante Zovko • četvrtak, 21.06.2012.
Ciboni jedna od tri pozivnice za Eurokup
Foto: Davor Sajko

Nakon potvrde triju klubova o odustajanju od Eurokupa, pozivnice za to natjecanje otišle su na nove tri adrese, a jedna od njih je i Savska cesta u Zagrebu.

Široki, Maccabi Ashoda i Scavolini odustali su od natjecanja u Eurokupu, a umjesto njih mjesto u natjecanju odnosno pozivnice dobili su Cibona, Crvena zvezda i Hapoel Jerusalem.

U Eurokupu će se natjecati i Artland Dragons, Azovmaš, Banvit, Bilbao, Budućnost, Charleroi, Cholet, Den Bosch, Galatasaray, Kolossos Lokomotiv Kuban, Orleans, Panionios, Riga, Rudupis, San Sebastian, Sassari, Spartak St. Peterburg, Trefl Sopot, Trijumf Ljuberci, Valencia i Wuerzburg.

Sedam preostalih mjesta dobivaju poraženi u kvakifikacijama za Euroligu. Ondje se natječu Doneck, Bennet Cantu, ČEZ Nymburk, Le Mans, PBC Lukoil Academic, Ratiopharm Ulm, Oostende i Uniks.

Eurokup, koji je ukinuo kvalifikacije, sastojat će se od osam skupina po četiri momčadi, a u drugom krugu od četiri skupine po četiri momčadi, a od četvrtfinala slijedi klasični nokaut sustav, s tim da se vraća polufinalni sustav s dvije utakmice, jednom domaćom i jednom gostujućom, te jednom finalnom utakmicom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.07.2012. u 10:06
    idukar....NEMA kvalifikacijskog turnira ove sezone! treba tekst pročitati do kraja i pažljivo:) cibona je već u eurocupu s ovom pozivnicom. za trenutno stanje u klubu, ovo je idealno natjecanje....ne možemo mi igrati euroligu još niti ove ni sljedeće sezone, dok se klub do kraja ne sredi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 18:46
    Priznanje na Cibonin renome u Europi.Pozivnica ljepo zvuči i kada bi još uspjeli uči u Euro kup za klub bi bila velika stvar.Sretno u kvalifikacijskom turniru
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2012. u 21:43
    niš se ne gleda natrag u par godina... gleda se samo završena sezona...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2012. u 21:42
    Za Cibonu je bolje da igra eurokup a ne euroligu...opet bi u euroligi bila kanta za napucavanje
    Obrisan korisnik
  • narada10821.06.2012. u 21:00
    uff da zaboravih, gleda se u natrag par godina. ja se vec veselio da ce doci Barcelona u DP. Sad ce se Vukovi boriti sa Sassariom i Ulmom, ali mozda ce biti i Valencia, njih treba tek dobiti.
    narada108