Košarka

Scariolo: "Nisam imao nikakve dvojbe oko rostera"

Branimir Korać • četvrtak, 21.06.2012.
Scariolo: "Nisam imao nikakve dvojbe oko rostera"
Foto: EPA

Španjolski izbornik Sergio Scariolo prokomentirao je izbor igrača za naredne Olimpijske igre. Smatra kako je povukao dobar potez, a posebno je prokomentirao pozivanje povratnika Sergija Rodrigueza kojeg smatra logičnim nasljednikom Rickyja Rubija...

Sergio Scariolo nije previše eksperimentirao s rosterom za nadolazeće Olimpijske igre. Mahom su to igrači koji su ponijeli teret na Europskom prvenstvu u Litvi, a najveća promjena je povratak Sergija Rodrigueza. Rodriguez je pozvan kao zamjena za Rickyja Rubija koji je tijekom NBA sezone zaradio tešku ozljedu i ne kandidira za Olimpijske igre.

"Nisam imao baš nikakvih dvojbi oko rostera. Doigravanje u španjolskoj ligi samo je učvrstilo moje uvjerenje kako sam dobro izabrao, Sergio je pravi pogodak. Već ranije sam Sergija pratio u Euroligi dok je igrao protiv Milana u dresu Reala, a u doigravanju sam samo shvatio ono što sam već znao. Sergio je potpuno sazrio kao igrač, ima odličnu kontrolu, u obrani je vrlo dobar i nakon tih utakmica u Euroligi sam ga još više pratio."

Rodriguez je u doigravanju igrao odlično, a posebno se istaknuo u finalnoj seriji protiv Barcelone. Nadao se pozivu u reprezentaciju i kada ga je dobio, naravno, bio je presretan.

"To je ono što sam čekao dugo vremena. Radio sam snažno da bih se vratio u reprezentaciju i nadam se da ću pomoći momčadi. Scariolo me izabrao, od mene traži brzu adaptaciju ovoj skupini igrača, a kako sam već bio u reprezentaciji, mislim kako ću se brzo prilagoditi svim zahtjevima", rekao je Rodriguez.

Ono što muči Scariola je stanje Rudyja Fernandeza i Juana Carlosa Navarra koji su ozlijeđeni i pitanje je u kakvom će stanju biti do Olimpijskih igara.

"Rudy i Juan Carlos su ključni igrači ove momčadi i vrlo smo zabrinuti zbog njihovog stanja. Tu je Rafa Martinez koji može uskočiti umjesto njih dvojice, vrlo je dobar igrač i to je već pokazao."

Scariolo je malo pojasnio situaciju s Navarrom i Fernandezom. "Navarro se muči cijelu sezonu, u doigravanju nije mogao dati sve od sebe zbog takvog stanja. Nadamo se kako ćemo ga uspjeti osposobiti kombinacijom odmora i posebne rehabilitacije. Ukoliko ne bude u idealnom izdanju, prvi će nam to reći i znat ćemo reagirati. Što se Rudyja tiče, nakon operacije leđa još uvijek nije odradio čvršći trening. Kada započnemo s treninzima, vidjet ćemo kako će se prilagoditi i koliko će moći pomoću. Nadam se kako će s njim ipak sve biti u redu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 16:18
    Calderon, Navaro, Gasol, Vasquez, Fernandez, Reyes, Garbahosa....... DREAM TEAM
    Obrisan korisnik