Zimski sportovi

NHL: Objavljen kalendar utakmica za sljedeću sezonu

Ivan Dominik • četvrtak, 21.06.2012.
NHL: Objavljen kalendar utakmica za sljedeću sezonu

NHL liga objavila je kalendar i raspored utakmica za novu sezonu najelitnije lige svijeta u hokeju na ledu. Sezona 2012./2013. startat će 11. listopada ove godine s četiri utakmice koje su na rasporedu te noći, a aktualni prvaci LA Kingsi svoj će premijerni nastup kao najbolja momčad lige imati dan kasnije protiv najbolje ekipe Istočne konferencije ove sezone...

S dva američka i dva kanadska velika derbija između klubova koji su veliki sportski rivali, počet će naredna sezona u NHL ligi. U Kanadi, domovini hokeja, najuspješnija će hokejska momčad svijeta, Montreal Canadiens, ugostiti Ottawa Senatorse na domaćem ledu. Osim njih će u Kanadi iste večeri i Calgary Flamesi ugostiti dvostruke osvajače President trofeja, Vancouver Canuckse.

Nešto južnije u SAD-u će snage odmjeriti Boston i Philadelphia u Istočnoj konferenciji - inače polufinalisti Istoka iz 2010. godine. Ta će se utakmica igrati na ledu Flyersa, dok će na Zapadu u Denveru snage odmjeriti Colorado Avalanche i St. Louis Bluesi, najveće pozitivno iznenađenje minule sezone.

Los Angeles Kingsi, aktualni prvaci i osvajači Stanley Cupa, prvu će utakmicu odigrati dan nakon otvaranja lige. Palice će ukrstiti protiv najbolje momčadi Istoka u "regularnoj" sezoni ove godine, NY Rangersa na domaćem ledu gdje će još jednom proslaviti naslov prvaka. Inače, protiv NJ Devilsa, svojih suparnika iz nedavno završenog finala lige, Kingsi će sljedeće sezone igrati samo jednom i to 9. veljače 2013. godine.

Popularni Winter Classic igrat će se na Novu godinu na stadionu Michigan u sklopu michiganskog sveučilišta. Domaći Detroit Red Wingsi igrat će protiv Toronto Maple Leafsa, a sama utakmica mogla bi potući sve rekorde televizijske gledanosti i ujedno onu na stadionu jer mjesta ima za gotovo 115.000 ljudi na spomenutom "Big Houseu".

Raspored NHL lige slaže se po pravilima da svaka momčad mora igrati šest puta sa svakom momčadi iz iste divizije (tri puta doma, tri puta u gostima, ukupno 24 susreta). Potom svaka ekipa sa svakom igra četiri puta unutar konferencije (po dvije doma i u gostima, ukupno 40 utakmica), a na kraju i svaka momčad mora sa svakom odigrati bar jednu utakmicu, iako nisu u istoj konferenciji, što daje još 18 srazova i u konačnici svaka momčad odigra 82 susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.06.2012. u 01:10
    znam da ima na espn americi ali me zanima sport klub..jel ima ko kakav info ili saznanje?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 13:53
    Dobar dio TV kuća je početkom prošle godine uspio dobiti TV prava za godinu dana. Nadam se kako nećemo na početku sljedeće godine doživjeti iste probleme s TV pravima kao što je to bilo ove sezone.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 13:33
    Avsi počinju kod kuće protiv Bluesa, a završavaju protiv Red Wingsa. Ne može gore.
    Obrisan korisnik
  • ivos22.06.2012. u 12:58
    Biti će na ESPN Americi
    ivos
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 11:30
    nadam se da će netko prenosit... ili sportklub ili arena... kaj je arena prenosila samo ovu završnicu neće ovu sezonu sada? ako ništa, ostaje nam ESPN America, bar se nadam da će nama ostat taj NHL u programu maxtv-a uostalom zato ga i imam
    Obrisan korisnik