Tenis

Henman: "Ako je spreman, Murray ima šanse za naslov u Wimbledonu"

Branimir Korać • petak, 22.06.2012.
Henman: "Ako je spreman, Murray ima šanse za naslov u Wimbledonu"
Foto: EPA

Tim Henman je dugo bio najveći britanski adut za osvajanje Wimbledona. Međutim, nije uspio ostvariti taj rezultat, a nakon što se povukao u mirovinu, Britanci su pronašli novu "žrtvu". Sada sve nade polažu u Andyja Murraya...

Wimbledon je turnir s velikom tradicijom, za većinu ljubitelja tenisa i najveći turnir koji postoji. Britancima posebno puno znači, međutim od 1936. godine i Freda Perryja nisu imali pobjednika u muškoj konkurenciji.

Tim Henman je dugo slovio za velikog kandidata za osvajanje naslova, barem među Otočanima, no nikada nije uspio otići dalje od polufinala. Sada je Andy Murray taj kojeg britanska javnost diže na pijedestal i od njega očekuje čuda, no niti još nije vidio finalni dan najvećeg turnira.

Murray je prošli tjedan upisao poraz na startu turnira u Queen'su što je uzbunilo Britanci, no Tim Henman smatra kako to ne treba ništa značiti.

"Naravno da nikada ne želite izgubiti u prvom kolu Queen'sa, posebno kada branite naslov i postavljeni ste za prvog nositelja jer svakako želite i nekoliko dodatnih mečeva na travi, ali ne mislim kako će to imati utjecaja na Andyjev nastup u Wimbledonu. Bio sam u obje situacije, i igrao završnicu u Queen'su, ali i gubio u prvom kolu i znam da to neće utjecati na Andyja", napisao je Henman u svojoj redovnoj kolumni za BBC.

Po Henmanu, najvažnije je da se Murray dobro pripremi i da spreman dočeka Wimbledon. U tom slučaju će biti vrlo opasan i moći će napraviti probleme i onim najvećim favoritima.

"Najvažnije je da bude spreman i da leđa ne budu pravila probleme. Ukoliko želi do naslova osvajača Wimbledona, vjerojatno će morati pobijediti dvojicu od trojice najboljih, Đokovića, Nadala, Federera, a to je užasno teško čak i ako ste u top formi. Ukoliko ne bude 100 posto pripremljen, protiv ove trojice neće imati nikakve šanse", dodao je Henman.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2012. u 20:20
    on ima problem u glavi. nema on niti los skor protiv ove trojice, al na ozbiljnim turnirima ima katastrofalan skor protiv njih. kad se igra GS skoro uvijek ga natabaju. imao je par puta izvrsne sanse, al glava je problem :) ovo su mu skorovi u GS protiv trojice: 0-2 v Djokovic 0-2 v Federer 2-6 v... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 17:09
    Mislim da on nije kalibar za uzeti GS turnir. Ako nije uzeo u Australiji ove godine, sumnjam da će ikada. Nije baš paralela s Ivaniševićem, druga su vremena.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 13:39
    Tesko, jako tesko. Ipak nikad ne znas, ni Goranu nisu davali previse izgleda...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 13:00
    haha neće on ni doći do te trojice..treb prvo dobit tsongu del potra ili berdycha a on to trenutno ne može
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 12:36
    Ma kakvi, možda jednog od te trojce. ali dvoje je več malo pretjerivanje.
    Obrisan korisnik