Nogomet

Baroš se oprostio od reprezentacije

Branimir Korać • petak, 22.06.2012.
Baroš se oprostio od reprezentacije
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon sinoćnjeg poraza u četvrtfinalu Europskog prvenstva protiv Portugala, Milan Baroš je objavio kako se oprašta od reprezentativnog dresa i posvećuje klupskoj karijeri...

30-godišnji član Galatasaraya Milan Baroš odlučio je zaključiti reprezentativnu karijeru. Baroš je svoju posljednju utakmicu u dresu češke reprezentacije odigrao protiv Portugala u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

"Nije važno kojim riječima je to rekao, no Milan je prenio igračima u svlačionici kako je ovo bio njegov posljednji nastup u reprezentativnom dresu. Igrači i treneri su ga ispratili velikim pljeskom koji je potrajao gotovo pet minuta", prenio je novinarima glasnogovornik Češkog nogometnog saveza Jaroslav Kolar.

Iza Baroša je velika reprezentativna karijera. Upisao je 93 nastupa u dresu najjače češke izabrane vrste i postigao 41 pogodak. Posebno je briljirao na Europskom prvenstvu u Portugalu 2004. godine gdje je Češka došla do polufinala, a Baroš s pet golova bio najbolji strijelac turnira.

Posljednjih nekoliko sezona nije niti sjena tog igrača, međutim u formaciji Michala Bileka je zadržao vrlo važno mjesto te je tako i na ovom Euru odradio sve četiri utakmice od prve minute, međutim do pogotka nije stigao.

EP 2012. - Skupina A

1Češka 34:5-16
2Grčka 33:304
3Rusija 35:3+24
4Poljska 32:3-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 17:59
    Još jedan nogometni velikan odlazi.Bio je član možda one najbolje Češke ekipe od prije 8 godina.Sjajna je to bila momčad. Barošu sretno
    Obrisan korisnik