Tenis

Hrvatski predstavnici u Wimbledonu mogli proći i bolje

Vedran Babić • petak, 22.06.2012.
Hrvatski predstavnici u Wimbledonu mogli proći i bolje
Foto: Duje Bonačić

U All England Clubu održan je ždrijeb trećeg Grand Slam turnira sezone, Wimbledona. Hrvatska će u pojedinačnoj konkurenciji muškaraca i djevojaka imati ukupno pet predstavnika, no ni jedan od njih nije imao puno sreće sa ždrijebom. U "susjedstvu" Marina Čilića je Milos Raonic, Ivo Karlović u drugom kolu može na Andyja Murraya, a Ivan Dodig na Rafaela Nadala. Petra Martić igra protiv lanjske polufinalistice, a Mirjana Lučić u drugom kolu bi mogla na bivšu finalisticu...

Iako je Marina Čilića "poljubila" sreća na način da je postavljen za 16. nositelja, što znači da prije osmine finala ne može igrati ni s jednim od prvih 15 nositelja, ždrijeb mu je objektivno mogao biti i lakši.

U prvom kolu suparnik prvom hrvatskom "reketu" bit će nezgodni ljevoruki Nijemac Cedrik-Marcel Stebe (73. tenisač svijeta). U drugom kolu čekaju Japanac Tatsuma Ito (70.) ili Poljak Lukasz Kubot (48.), koji je prošle godine u Wimbledonu prošao kvalifikacije i dogurao do osmine finala, izbacivši pritom Ivu Karlovića i Gaela Monfilsa.

Treće kolo Čiliću bi donijelo još teži ispit, vrlo vjerojatno protiv 21. nositelja Milosa Raonica, koji bi se u drugom kolu mogao sastati sa Samom Querreyjem. U toj četvrtini ždrijeba nalazi se još Andy Murray, koji bi u drugom kolu mogao ići na Karlovića.

Naime, "Div sa Šalate" u prvom kolu igra protiv Izraelca Dudija Sele (106.), a Murray protiv Nikolaja Davidenka. U tom dijelu ždrijeba još su Kevin Anderson, Grigor Dimitrov i Marcos Baghdatis.

Ždrijeb nije "mazio" ni Ivana Dodiga, koji u prvom kolu igra protiv Lukaša Rosola (100.), kojeg je prošlog tjedna u Queen'su Čilić pobijedio u dva seta. No na tom turniru Čeh je eliminirao Baghdatisa.

Ako pobijedi, Dodig će u drugom kolu vjerojatno na drugog nositelja Rafaela Nadala, koji igra protiv Brazilca Thomaza Belluccija.

Potencijalni polufinalni parovi, ako gledamo vodeću četvorku, su ponovno Đoković - Federer i Murray - Nadal.

Petra Martić u lov na drugo kolo ide protiv 15. nositeljice Sabine Lisicki. Njemica je prošle godine u Wimbledonu igrala polufinale, no ove sezone muči se s formom te u London stiže s pet uzastopnih poraza.

Pobjednica tog dvoboja u drugom kolu igra protiv Bojane Jovanovski ili Elene Daniilidou.

Mirjana Lučić nakon prolaska kvalifikacija igrat će protiv Ruskinje Aleksandre Panove (74.) i tražiti meč drugog kola protiv devete nositeljice Marion Bartoli, bivše finalistice.

U ženskoj konkurenciji potencijalni polufinalni parovi su Šarapova - Radwanska i Kvitova - Azarenka.

Wimbledon, 1. kolo (M):
Čilić/16 - Stebe (Njemačka)
Karlović - Sela (Izrael)
Dodig - Rosol (Češka)
...
Đoković/1 - Ferrero
Nadal/2 - Bellucci
Federer/3 - Ramos
Murray/4 - Davidenko
Tsonga/5 - Hewitt
Berdych/6 - Gulbis
Ferrer/7 - Brown
Tipsarević/8 - Nalbandian
Del Potro/9 - Haase
Fish/10 - Ramirez Hidalgo

1. kolo (Ž):
Martić - Lisicki (Njemačka, 15)
Lučić - Panova (Rusija)
...
Šarapova/1 - An. Rodionova
Azarenka/2 - Falconi
A. Radwanska/3 - Rybarikova
Kvitova/4 - Amanmuradova
Stosur/5 - Suarez Navarro
S. Williams/6 - Zahlavova Strycova
Wozniacki/7 - Paszek
Kerber/8 - Hradecka
Bartoli/9 - Dellacqua
Errani/10 - Vandeweghe

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10823.06.2012. u 23:38
    Marin Cilic je na turniru u StokeParku ("Boodles") nakon Isnera dobio Almagra, 11. na ATP ljestivici, sa 4-6 6-3 12-10.
    narada108
  • Obrisan korisnik23.06.2012. u 17:57
    Svim našim predstavnicima puno sportske sreće na najačem i najpoznatijem teniskom turniru.Za taj turnir vežu nas posebno ljepe uspomene
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 16:30
    Kubot, a pogotovo Raonić su jako teški protivnici. Tu će se vidjet jasno šta Čilkan može ove godine u Londonu. Martić nije baš imala sreće, no obe osciliraju pa je i tu sve moguće. Dodig i Karlo ako prođu prvo kolo nema im se šta prigovorit.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 15:26
    Pa dobro .. Ako budu svi na razini nebi tribalo bit problema , karloviceva podloga a cilic je u formi kako sam kaze , a rosol nema kvalitetu ka nas dodig :-) a kod zena se svasta moze desit ..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 14:36
    Pa Raonić ima samo servis...Pošto Wimbledon radi prilagođavanja podlogu Murrayu više nije ono što je bio, to ne bi trebala biti tolika opasnost...A kada je već Marin osvojio, nakon Hertogenboscha, najbrži turnir na svijetu, zašto ne bi ošao daleko i ovdje... Nažalost, više ni meni osobno Wimbledon... [više na forumu]
    Obrisan korisnik