Nogomet

Perišić: "Znali smo da je Španjolska bolja, i Francuska mora mirno čekati svoju šansu"

Josip Piršljin • subota, 23.06.2012.
Perišić: "Znali smo da je Španjolska bolja, i Francuska mora mirno čekati svoju šansu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska je eventualnom pobjedom nad Španjolskom mogla u četvrtfinalu igrati protiv Francuske, no tamo će se ipak naći Furija. Kako bi trebali igrati protiv svjetskih prvaka Tricolore je savjetovao Ivan Perišić.

Nastup hrvatskih reprezentativaca na Europskom prvenstvu završen je utakmicom trećeg kola u skupini C kada su izabranici Slavena Bilića poraženi od aktualnih europskih i svjetskih prvaka Španjolaca. Nogometna javnost ostala je ugodno iznenađena dobrom taktikom kojom su Hrvati mogli izbaciti Furiju s Eura, a dvoboj je prokomentirao Ivan Perišić.

"Znali smo da je Španjolska bolja od nas. Iz tog razloga smo se branili od samog početka i strpljivo čekali naše prilike. Nažalost, nismo iskoristili svoje šanse", rekao je napadač njemačkog prvaka Borussije iz Dortmunda.

U subotnjem programu Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini na rasporedu je treći četvrtfinalni dvoboj. Nakon Portugala i Njemačke, plasman među četiri najbolje ekipe na turniru tražit će u međusobnom susretu nogometaši Španjolske i Francuske na Donbass Areni u Donecku.

Perišić je za Radio Monte Carlo savjetovao igrače Laurenta Blanca na koji bi se način trebali suprotstaviti Del Bosqueovim trupama: "Ukoliko Francuska spusti loptu na zemlju i krene se nadigravati sa Španjolcima, neće im biti nimalo lako pobijediti. Moraju igrati smireno i čekati svoju priliku", zaključio je bivši igrač Hajduka.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!