Nogomet

Casillas: "Da je Rakitić pucao lijevo ili desno, ne bih imao šanse"

Josip Piršljin • subota, 23.06.2012.
Casillas: "Da je Rakitić pucao lijevo ili desno, ne bih imao šanse"
Foto: Kristijan Komarica

Španjolsku nakon tri zahtjevne utakmice u grupnoj fazi, na Europskom prvenstvu u subotu očekuje četvrtfinalni susret protiv Francuske. Iako su ga španjolski mediji proglasili najzaslužnijim za prolaz skupine, vratar Furije Casillas izjavio je kako obrana Rakitiću nije bila toliko teška s obzirom na smjer lopte.

Svjetski prvaci su se do drugog kruga Eura provukli neuvjerljivom predstavom protiv Hrvatske u kojoj su lako mogli biti izbačeni da je Ivan Rakitić iskoristio stopostotnu šansu u drugom dijelu. Igrač Seville je bio sam pred Ikerom Casillasom, no glavom je pucao ravno u njega.

"Nije to bila toliko teška obrana. Možda je više bila spektakularna, ali lopta je išla po sredini gola. Instinktivno sam se bacio i nadao se da ću je zaustaviti. Da je Rakitić pucao lijevo ili desno, ne bih imao nikakve šanse obraniti", priznao je vratar Real Madrida.

Usprkos nešto slabijoj posljednjoj utakmici, Casillas smatra da od četvrtfinala počinje "novo prvenstvo": "Prolaskom u drugi krug kao da smo se ponovno pronašli. Sada se ide na sve ili ništa. Nitko se neće sjećati što je bilo prije, jesmo li odigrali dobro protiv Italije ili loše protiv Hrvatske. Ljudi pamte samo ono što napravimo od jedne faze natjecanja do druge", kazao je.

Španjolac se osvrnuo i na utakmicu s Francuzima s kojima europski prvaci imaju loša iskustva: "Nema smisla oslanjati se na statistiku i rezultate iz prošlosti. Istina je da Španjolska nikad nije pobijedila Francusku u natjecateljskoj utakmici, tako da ćemo ih pokušati pobijediti sada."

Casillas je na kraju opisao što za njega znači nositi dres Španjolske: "Odgovornost. Ponos. Zadovoljstvo. Sreća. Predanost. Respekt prema onima što su igrali prije mene i nastojim učiniti sve za naše navijače", istaknuo je.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.06.2012. u 00:42
    imao casillas srece da na toj lopti nije bio mandza ili jelavic
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2012. u 00:41
    Da je babi .......
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2012. u 15:56
    To smo svi znali i prije nego li je on to rekao, ipak svejedno je uvijek bio gospodin, realan i iskren. Istinska legenda Reala, Španjolske, europskg i svjetskog nogometa.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2012. u 15:44
    Veliki golman, veliki sportaš.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2012. u 13:29
    veliki golman, ali još veći čovjek... volim ovakve golmane koji znaju da ne mogu baljezgati bez veze da su neke zicere nad zicerima obranili jer su odlično čitali, postavljali se i slično... jer ovdje je jednostavno casillas imao sreće, i toga je i svjestan i nije ga sram to priznati... [više na forumu]
    Obrisan korisnik