Nogomet

Samaras: "Pred ovom Grčkom je budućnost, svi se nadamo Svjetskom prvenstvu"

Branimir Korać • subota, 23.06.2012.
Samaras: "Pred ovom Grčkom je budućnost, svi se nadamo Svjetskom prvenstvu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Grčka u susretu s Njemačkom nije imala šanse. Odlični Nijemci su odigrali veliku utakmicu i porazili Grke s visokih 4:2. Poraženi su na kraju mogli samo čestitati boljem protivniku na pobjedu, ali i izraziti ponos zbog svojeg nastupa na ovogodišnjem Euru...

Grci su ponovno na Europsko prvenstvo došli s titulom autsajdera i završili u nokaut fazi. Imaju razloga za zadovoljstvo, prošli su dalje pokraj vrlo dobrih Rusa, međutim snage za izbaciti Njemačku nisu imali.

"Njemačka je vrlo dobra momčad, uspjeli smo im pružiti dobar otpor, no za to smo morali biti iznad 100 posto svojih mogućnosti. Odlazimo ponosni jer znamo da smo dali sve od sebe. U grčkoj reprezentaciji ima dosta mladih igrača, uključujući i mene, imam samo 27 godina. Budućnost je pred nama i uvjeren sam da će se još niz mladih igrača priključiti reprezentaciji. U rujnu krećemo s kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i svi smo uvjereni kako ćemo se i tamo plasirati", rekao je Giorgos Samaras.

S nastupom u Poljskoj je zadovoljan i Dimitris Salpingidis. Napadač PAOK-a je u četvrtfinalu bio i strijelac pogodivši s 11 metara u samoj završnici susreta za konačnih 4:2.

"Dali smo sve od sebe. U drugom poluvremenu smo puno bolje odigrali, shvatili smo da možemo igrati protiv njih i uspjeli smo izjednačiti. Drugi gol nas je presjekao, nakon što su poveli, mi smo se otvorili i oni su ponovno zabili. Bez obzira na sve, dali smo sve od sebe i uzdignute glave napuštamo turnir. U posljednjih deset godina smo dosta podigli ljestvicu što se tiče rezultata i očekivanja stoga ovo i nije neko iznenađenje. Vjerujemo u sebe i možemo uvijek puno napraviti."

Sa svojim suigračima se složio i Sokratis Papastathopoulos. On je istaknuo kako poraz od Njemačke nije tragičan jer je riječ o momčadi koja je među najboljima u svijetu i to su im dali do znanja od prve minute. "Ova momčad definitivno ima svijetlu budućnost i trebamo ići od turnira do turnira korak po korak naprijed. Uspjeli smo doći među osam najboljih momčadi u Europi što je vrhunsko dostignuće. Jedna Nizozemska, na primjer, nije u tome uspjela."

EP 2012. - Skupina A

1Češka 34:5-16
2Grčka 33:304
3Rusija 35:3+24
4Poljska 32:3-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.06.2012. u 11:54
    to da su dobra ekipa to stoji,al da su mladi i da je buducnost pred njima i nema logike,pa u prvoj postavi imaju 5,6 igraca sa 30 i više godina
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2012. u 22:59
    Nas su naprdili u kvalama i došli u četvrtfinale, osvojili Ep s podjednako lošom momčadi a nama su sprdačina od ekipe. Dok drugi ostvaruju rezultate, mi sebe ocjenjujemo peticama i divimo se sebi samima, je li.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2012. u 18:13
    sve sami mladići
    Obrisan korisnik