Ostali sportovi

Galopske trke, Classic Gemu Kup Cetinskog kraja

Iz Sinja:Mišo Gulić • subota, 23.06.2012.
Galopske trke, Classic Gemu Kup Cetinskog kraja
Foto: Mišo Gulić

Grlo Classic Gem pobjednik je Kupa Općina Cetinskog kraja, glavne utrke dana koja se održala u okviru galopskih utrka Kupa Cetinskog kraja na sinjskom Hipodromu, dok su u druge dvije utrke, Kupu Grada Sinja i Kupu Splitsko-dalmatinske županije, slavili grla Hanako i Nolina.

Na sinjskom Hipodromu pred više od tisuću gledatelja održana je druga ovogodišnja galopska priredba, ovaj put u organizaciji Galopskog konjičkog kluba Alkar, u okviru koje su se održale tri vrlo uzbudljive i zanimljive utrke. Također, prisutni gledatelji mogli su uživati u folklornom programu KUD-a Peruća iz Hrvaca, kao i bogatoj gastronomskoj ponudi.

U prvoj utrci na 1400 metara, koja je nosila ime Kup Županije Splitsko-dalmatinske, grla tri godine i starijih, s vremenom 1:25,66 minuta prva je do cilja došla Nolina, vlasnika Josipa Masle koju je jahao jockey Stanislav Georgiev. Drugo je stiglo grlo Nazim, vlasništvo GK Vreba iz Hrvaca s jockeyem Lazarom Lukićem, dok je treća bila Treća sreća, vlasništvo General Securitiyja s jahačem Istvanom Kozmom.

Kup Grada Sinja, naziv je koji je nosila utrka na 1800 metara za trogodce (grla starosti tri godine), u kojoj je uvjerljivo slavio Hanako u vremenu 1:56,22 minuta, vlasništvo Dragana Marasa s jahačem Stanislavom Georgievim. Druga je ciljem prošla Alka, vlasnika Ivana Jerkana koju je jahao Istvan Kozma, a treće je bilo grlo Zaira u vlasništvu Josipa Marasa, jockey Fejes Lajos.

Središnja utrka na Hipodromu u Sinju bila je Kup Općina Cetinskog kraja za grla od četiri godine i starija, a do titule pobjednika na kraju je stigao Classic Gem s vremenom 1:59,66 minuta koje se nalazi u vlasništvu Bor-Export Šumarstva, s jahačem Stanislavom Georgievim koji je tako došao do nesvakidašnjeg hattricka. Grlo Dušana Jelinčića, Classic Spirit, na cilj je u rukama Christiana Gnessija stiglo drugo, a treće mjesto pripalo je Lan Sasti, vlasnika Vedrana Stipčevića, kojeg je jahao Istvan Kozma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!