Nogomet

Sedam Hrvata u Lokomotivu, čekaju se još dvojica

Bernard Jurišić • nedjelja, 24.06.2012.
Sedam Hrvata u Lokomotivu, čekaju se još dvojica
Foto: Kristijan Komarica

Jedan rekord srušen je i prije prvog sudačkog zvižduka u sezoni 2012/13. Nikad ni jedan klub izvan hrvatskih granica, ako ćemo po strani ostaviti Široki Brijeg i još neke klubove iz BiH, u sezonu nije krenuo s čak sedmoricom Hrvata. Moskovski Lokomotiv u novoj sezoni bit će u Hrvatskoj najpraćeniji inozemni klub...

Nikad ni jedan inozemni nogometni klub jednim potpisom nije toliko "podebljao" navijačku bazu kao moskovski Lokomotiv. Odabirom Slavena Bilića za svog novog trenera, predsjednica Olga Smorodskaja posredno je "kupila" i znakovitu pažnju hrvatskog nogometnog auditorija.

Ta pažnja dodatno je osnažena nakon što je donedavni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije objavio kako sa sobom u Moskvu vodi praktično kompletan reprezentativni stožer, u kojem će biti njegovi pomoćnici Aljoša Asanović i Nikola Jurčević, trener vratara Mladen Pralija i kondicijski trener Miljenko Rak.

Tijekom Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini "hrvatskoj koloniji" u Lokomotivu priključio se i reprezentativni liječnik Jurica Rakić, pa je Hajduk osim predsjednika i igrača ostao i bez glavnog liječnika.

S obzirom na dobre odnose sa svojim igračima, bilo je samo pitanje vremena kad će se objaviti i dolazak nekog od hrvatskih nogometaša u svlačionicu crveno-zelenih. Vedran Ćorluka je prvi, od potpisa višegodišnjeg ugovora dijeli ga samo liječnički pregled, a osim njega Lokomotiv "cilja" i na prvog hrvatskog strijelca u Poljskoj Marija Mandžukića.

Pridoda li im se i mogući dolazak glasnogovornika HNS-a Davora Gavrana, ali i bivši Hajdukovac Senijad Ibričić, koji je u Lokomotivu od prošle godine, jasno je da će moskovski klub biti u najvećem fokusu svih hrvatskih ljubitelja nogometa.

"Radujem se novom treneru i novoj sezoni, svi jedva čekamo čestitati Biliću na odličnim igrama Hrvatske u Poljskoj. Vjerujem da ćemo se igrački još ojačati i da ćemo u novoj sezoni najozbiljnije krenuti u borbu za naslov prvaka Rusije", optimističan je bosansko-hercegovački reprezentativac.

Konkurencija će biti iznimna, ruska liga bez ikakve dvojbe spada među pet najjačih u Europi, pa je pred "hrvatskom kolonijom" zaista velik izazov. Bilić će prvu prozivku obaviti u ponedjeljak, a nakon pet dana u Moskvi, "hrvatski Lokomotiv" seli se na pripreme u - Sloveniju. Tamo gdje se često pripremala i Bilićeva Hrvatska...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2012. u 01:43
    "Nikad ni jedan klub izvan hrvatskih granica, ako ćemo po strani ostaviti jedinstveni Široki Brijeg, u sezonu nije krenuo s čak sedmoricom Hrvata "  jedan je ŠIROKI BRIJEG! ;) Bog i Hrvati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2012. u 20:13
    Jel ibricic jos u lokomotivi hmmm
    Obrisan korisnik
  • narada10824.06.2012. u 20:06
    grga potrefia si 100% - al valjda nisi htio reci da ce novo ime jamciti kvalitetu nogometa, jer onda...
    narada108
  • Obrisan korisnik24.06.2012. u 18:38
    Neka je sretno tom novom Hrvatskom klubu.Nadam se da če Bilić napraviti dobar rezultat
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2012. u 17:34
    Neka si uzmu Markovića i Zorku da popune koloniju.
    Obrisan korisnik