Nogomet

Lahm: "Italija je snažnija, pametnija i taktički potkovanija"

Ante Zovko • nedjelja, 24.06.2012.
Lahm: "Italija je snažnija, pametnija i taktički potkovanija"
Foto: EPA

Njemačka još čeka polufinalnog protivnika, a kapetan Philipp Lahm kaže da nema sumnje da će utakmica biti nogometni klasik tko god bude na drugoj strani.

U nedjelju će o posljednjem polufinalistu u Kijevu odlučivati Engleska i Italija, a tko prođe u polufinalu će se ogledati s Njemačkom.

Kapetan jedine stopostotne momčadi Europskog prvenstva, Philpp Lahm, kaže da nema neku želju i da će Elf morati dati sve od sebe kako bi prošao u drugi uzastopno europsko finale.

"S kim god budemo igrali, bit će to nogometni klasik", rekao je. "Što možete više očekivati nego sastati se s takvim protivnikom u polufinalu? Mislim da je Italija snažnija, pametnija i taktički potkovanija te će je biti teže pobijediti. Engleska posjeduje klasu i promijenila je malo svoju igru s naglaskom na obranu, pa ju je sada nešto teže svladati."

"Radujem se klasiku. Jedno je sigurno, morat ćemo naporno raditi kako bismo prošli i ne smijemo pretpostaviti da smo pobijedili. Ali naš konačni cilj je osvajanje turnira."

Iako je Njemačka s promijenjenom ofenzivnom postavom svladala Grčku 4:2 u polufinalu, Lahm je poručio da je Španjolska najjača momčad na turniru. Osvrnuo se na njezinu pobjedu 2:0 protiv Francuske.

"Dokazuju svoju kvalitetu. Favoriti su protiv svakoga. Način na koji su igrali u četvrtfinalu bio je impresivan. Francuska praktički nije imala šansi, pogotovo u prvom poluvremenu. Nisam siguran jesu li držali loptu duže od dvije sekunde."

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2012. u 01:24
    pošto si dosta aktivan na temama, često viđam tvoje postove, no možda 10% njih imaju smisao... Lahm je dobro procijenio... Biti će zanimljivo vidjeti "novu" Italiju protiv Njemačke, mala prednost ipak Njemačkoj zbog izostanka najjačeg talijanskog obrambenog aduta - Chiellini-a... Engleska... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2012. u 18:20
    Engleska je garancija ipak malo većeg!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2012. u 17:38
    biti će 'epski spektakli' u polufinalu, u svakom slučaju!
    Obrisan korisnik