Tenis

Martić kreće prva, Dodig nastupa u paru

Vedran Babić • nedjelja, 24.06.2012.
Martić kreće prva, Dodig nastupa u paru

Prvi dan trećeg Grand Slam turnira sezone, Wimbledona, donosi nastupe dvoje hrvatskih predstavnika, Petre Martić i Ivana Dodiga. Martić nastupa u singlu, a Dodig u paru...

Na terenu broj 16 s početkom u 12.30 sati po srednjoeuropskom vremenu najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić započet će svoj meč prvog kola protiv 15. nositeljice i lanjske polufinalistice Sabine Lisicki iz Njemačke. Prethodna dva međusobna susreta Lisicki je zaključila svojom pobjedom - na ITF turniru u Jerseyju 2007. (6:3, 6:4) i na Australian Openu 2010. godine (6:1, 6:4).

22-godišnja Njemica ući će u ovaj susret s pet uzastopnih poraza iza sebe. Posljednju pobjedu ubilježila je u osmini finala Charlestona početkom travnja. U četvrtfinalu tog turnira predala je Sereni Williams nakon što je uganula gležanj lijeve noge. Uslijedila je jednomjesečna pauza, nakon koje Lisicki više nije ostvarila ni jednu pobjedu. Gubila je u prvim kolima Rima, Strasbourga, Roland Garrosa i Birminghama te pritom osvojila ukupno samo jedan set.

U Wimbledonu je Lisicki uvijek pružala nadahnute izvedbe. 2009. godine ispala je u četvrtfinalu, a prošle godine u polufinalu. Martić je posljednje dvije godine ispadala u drugom kolu, a prošlog tjedna razočaravajuće je ispala u prvom kolu Bad Gasteina nakon što je na Roland Garrosu ostvarila svoj najbolji rezultat karijere na Grand Slam turnirima (osmina finala).

Na susjednom terenu, broj 15, Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo igrat će meč prvog kola turnira parova protiv Australaca Ashleyja Fishera i Jordana Kerra. Dodig i Melo postavljeni su za 15. nositelje. Taj meč na rasporedu je kao drugi iza 12.30 po srednjoeuropskom vremenu, iza još jednog susreta parova Ball/Bellucci - Bracciali/Knowle.

Raspored:
Središnji teren (od 14h): Đoković/1 - Ferrero, Šarapova/1 - An. Rodionova, Gulbis - Berdych/6
Teren br. 1 (od 14h): Nalbandian - Tipsarević/8, Federer/3 - Ramos, Clijsters - Janković/18
Teren br. 2 (od 12.30h): A. Radwanska/3 - Rybarikova, V. Williams - Vesnina, Stahovskij - Štepanek/28, Andrejev - Golding

Foto: Dana Anders

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2012. u 10:41
    Ajmo Petra, servisom i volejima do pobjede!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2012. u 10:09
    ajmo ferrero
    Obrisan korisnik