Nogomet

Iniesta: "Igramo protiv Portugala, a ne Ronalda. Motiv nam je finale"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 25.06.2012.
Iniesta: "Igramo protiv Portugala, a ne Ronalda. Motiv nam je finale"
Foto: EPA

Uoči polufinalnog ogleda Španjolske i Portugala, često se spominje Cristiano Ronaldo, ali Andres Iniesta upozorava da Furija ne smije upasti u zamku...

Pobjedama nad Češkom i Francuskom, Portugal i Španjolska dočekali su međusobni okršaj u polufinalu europske smotre u Poljskoj i Ukrajini. Jedna od brojnih zvijezda na terenu bit će i Cristiano Ronaldo, koji je s tri pogotka u zadnje dvije utakmice postao i jedan od vodećih strijelaca turnira.

"Igrat ćemo protiv Portugala, a ne Cristiana Ronalda", upozorio je Andres Iniesta, vezni igrač Barcelone i Španjolske. "Portugal ima više sjajnih igrača i neće nam biti lako, a naš je motiv finale, koje nam je udaljeno samo jedan korak".

"Moramo se potruditi da Španjolska bude u pravoj formi. Jedino što nam je važno jest prolazak u završnu borbu", dodao je Iniesta.

Ronaldo će u srijedu u Donecku prijetiti i svom klupskom suigraču, vrataru Ikeru Casillasu, a čuvat će ga između ostalog i ostali igrači iz Real Madrida, Alvaro Arbeloa, Sergio Ramos i Xabi Alonso.

"Bit će to težak susret jer je Portugal bio impresivan, ali ako želimo osvojiti naslov moramo pobijediti sve koji nam se nađu na putu. Cristiano Ronaldo je uz Lionela Messija jedan od dvojice najboljih nogometaša na svijetu", rekao je Casillas.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 11:45
    Pa ta espana se provlači kao nekad italija, a francuzi nisu ništa pokazali na prvenstvu , Benzema nije dobio 2 prave lopte... tika -taka je pročitana i ako pepe,alves i meirelles budu pravi ronaldo će zabiti 2-3 komada!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2012. u 23:48
    Portugal ima sanse isto kao i Francuska , ako bude Ronaldo imao svoj dan ,ali tesko ..
    Obrisan korisnik