Nogomet

Özil: "Italija je s pravom u polufinalu, ali neće joj biti lako"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 25.06.2012.
Özil: "Italija je s pravom u polufinalu, ali neće joj biti lako"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Njemački su reprezentativci s posebnom pažnjom pratili četvrtfinalni okršaj Engleske i Italije. Konačni rasplet tog dvoboja, kaže Mesut Özil, ne mijenja njihove planove...

Izabranici Joachima Löwa saznali su u nedjelju navečer da će im na putu do finala Europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini stajati reprezentacija Italije, koja je pobijedila Englesku boljim izvođenjem jedanaesteraca.

"Italija je s pravom u polufinalu", smatra 23-godišnji Mesut Özil, vezni igrač Real Madrida i Njemačke. Smatra da su se Azzurri, s kojima je Hrvatska odigrala 1:1, već više puta dokazali u posljednje četiri utakmice.

"Igrali su vrlo dobro i protiv svjetskog prvaka Španjolske, a posebno ih izdvojio Marija Balotellija, koji je fizički nevjerojatno snažan", dodao je.

No, Özil je uvjeren kako Njemačka ima dovoljno znanja i snage za preskakanje Italije i plasman u finale: "Pokazali smo već da možemo pobijediti bilo koga. Italiji neće biti lako".

"Druge momčadi izuzetno nas poštuju, a naš je cilj osvajanje naslova. Siguran sam da možemo do njega, a nadam se da će Bastian Schweinsteiger biti spreman za utakmicu. Trebamo ga", dotaknuo se Özil na kraju i svog suigrača koji ima problema s ozljedom gležnja.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2012. u 17:09
    Ajmo Panzeri,nadam se da će i ovaj put biti ona stara,koja glasi Njem.,kad pobijedi prvu na EP,uvijek dođe u finale.Iako imaju loš omjer sa ITA.u službenim utakmicama,na EP su do sad 2 puta igrali i 2 su remija,vrijeme je za pobjedu Germana!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2012. u 16:57
    Bogami ni njemci se neče prošetati do finala.Talijani znaju igrati turnire.
    Obrisan korisnik