Nogomet

Ronaldo: "Znam da ne mogu svima biti po volji, ne planiram utišati kritičare"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 25.06.2012.
Ronaldo: "Znam da ne mogu svima biti po volji, ne planiram utišati kritičare"
Foto: EPA

Portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo najavio je polufinalni ogled sa Španjolskom, u kojemu će biti pod posebnim povećalom. Tvrdi da dodatnog opterećenja neće biti...

Utakmica Portugala i Španjolske u polufinalu Europskog prvenstva bit će vrlo važnih 90 ili više minuta u karijeri Cristiana Ronalda. Kako zbog prilike da svoju momčad povede u borbu za sam europski tron, tako i zbog susreta s brojnim suigračima iz Reala te suparnicima iz Barcelone s druge strane terena.

Vicente del Bosque, izbornik Španjolske: "Portugal ne mora težiti velikoj igri jer u protunapadu uvijek može poslati loptu prema Ronaldu. Jasno je da je on jedinstven igrač, ne postoji nitko poput njega. Morat ćemo pažljivo paziti na njega, ne dopustiti mu da se razigra, te moramo oduzeti Portugalu prostor za napad".

"Što ste veća zvijezda, to je veći pritisak", svjestan je nogometaš Kraljevskog kluba, no ističe kako ne planira igrati s dodatnim teretom na leđima.

"Čak i Messi ima svoje kritičare i znam da ne mogu uvijek biti svima po volji. To me ni ne ljuti niti ne frustrira. Sve je to dio profesionalnog nogometa i dolazi s poslom, moram biti veći čovjek od njih, ignorirati takve stvari i nastaviti igrati. Ne planiram utišati kritičare, planiram istrčati na teren i igrati najbolje što mogu", izjavio je Cristiano Ronaldo.

Igre njegovog Portugala pune ga optimizmom: "Napredujemo, a to je najvažnije. Krasi nas zajedništvo, momčadski duh, i to je od velike pomoći. Bilo je teško doći u polufinale, ali sada vjerujemo u uspjeh bez obzira na ime suparnika".

"Cilj nam je ući u finale. Zašto ne? Na drugim je momčadima veći pritisak, a mi smo uspjeli bez velikih očekivanja doći daleko. Kako god završimo, zaslužili smo čestitke", smatra Cristiano Ronaldo, kome su brojne izjave posvetili i nogometaši španjolske reprezentacije.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 21:43
    Ako pogledamo oglede sa Italiom i sa nama,Španjolska je imala dosta propusta,a Portugal ima veće individualce od obje reprezentacije..Šanse su 50/50
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 11:50
    mislim da espana ide kući!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 00:51
    ovo su gluposti da portugal nema sanse,spanjolska ne blista na prvenstvu..i zelim da portugal ide dalje
    Obrisan korisnik
  • bubici25.06.2012. u 19:22
    Arbeloa, Pique i uz pomoć veznog koji ga zatvara se može slikati - mislim da Portugal i nema neke šanse.
    bubici
  • snoopy25.06.2012. u 19:09
    bez pomoći suigrača neće moći puno, baš kao što nije mogao ni Ribery, iako je prolazio po 2, 3 igrača, ali opet nema kome dodati
    snoopy