Nogomet

Glasgow Rangers pred izbacivanjem iz Premier lige

Ante Zovko • ponedjeljak, 25.06.2012.
Glasgow Rangers pred izbacivanjem iz Premier lige
Foto: Ante Pažanin

Financijske poteškoće uskoro bi trebale izgurati Glasgow Rangers iz škotske Premier lige jer najvjerojatnije neće dobiti potreban broj glasova za sudjelovanje u njoj.

Aberdeen je postao peti klub koji se javno izjasnio da neće glasovati za primanje newcoa, nove tvrtke koja bi bila pokrenuta nakon što je Glasgow Rangers likvidiran ranije ovog mjeseca, u sustav škotske Premier lige.

Rangersima je potrebna većina 8-4 kako bi newco bio primljen, ali su se protiv toga ranije izjasnili i Inverness Caledonian Thistle, Dundee United, Hearts te Hibernian. Glasovanje će se održati 4. srpnja.

Samim Rangersima dopušteno je glasovanje, ali im treba još najmanje sedam glasova za. Sada im slijedi nagovaranje jednog od pet klubova da promijeni mišljenje.

Upražnjeno mjesto u Premier ligi zauzeo bi ili Dunfermline koji je ove sezone ispao iz nje ili Dundee, drugoplasirani u drugoj ligi.

Tu nije kraj lošim vijestima za posrnulog diva. Tužiteljstvo je naložilo policiji da otvori kaznenu istragu oko preuzimanja kluba od strane Craiga Whytea u svibnju 2011.

Poduzetnik je kupio 85 posto dionica Rangersa za jednu funtu od bivšeg vlasnika Davida Murraya i nekoliko puta obećao ulaganja te otplaćivanje klupskih dugova bankama.

No, Rangersi su 14. veljače proglasili stečaj nakon što prijavu protiv njega podnijela britanska porezna uprava, a u lipnju je klub likvidiran. Porezni dug kluba iznosi više od 21 milijun funti.

U međuvremenu klub napuštaju igrači. Škotski reprezentativci Steven Naismith i Steven Whittaker potvrdili su da će ga napustiti unatoč pokušajima vlasnika newcoa Rangers Charlesa Greena da ih preregistrira iz likvidiranog kluba u novoosnovanu tvrtku. Njihovim putem trebali bi uskoro krenuti i drugi igrači.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 21:16
    bila bi to velika šteta ne samo za Škotski nogmet nego puno šire.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 10:12
    steta za Rangers dobar je club on i Celtic vladaju Skotskim prvenstvom,ako ode Rangers onda Celtic nece imat vise konkurenciju kao ni Dinamo u Hrvatskoj
    Obrisan korisnik
  • ivos26.06.2012. u 09:20
    Pa to i probaju, ali drugi neće da popuše priču
    ivos
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 01:29
    hahah, dobra sammire :D
    Obrisan korisnik