Nogomet

Šuker: "Imamo milijune navijača diljem svijeta, a protivnici poštuju naš dres. To je pobjeda Hrvatske"

Borna Rupnik • utorak, 26.06.2012.
Šuker: "Imamo milijune navijača diljem svijeta, a protivnici poštuju naš dres. To je pobjeda Hrvatske"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Prvi strijelac Hrvatske u povijesti, Davor Šuker, važan je Uefin kotačić u procedurama oko utakmica Europskog prvenstva, a Španjolcima je pričao o Španjolskoj, ali i Hrvatskoj...

Davor Šuker, bivši reprezentativac Hrvatske, velik je ljubitelj Španjolskog nogometa. Furija je stigla do polufinala i čeka ogled s Portugalom, a Hrvatska je već morala kući, baš nakon poraza od Španjolaca.

Ronaldo vs. Messi

"Teško je reći, s obzirom da volim Real Madrid ne mogu biti objektivan. To su najbolji igrači svijeta i ne znam tko bi trebao osvojiti Zlatnu loptu. Njima, kao i njihovim klubovima, najvažnije je osvajati trofeje. Možda bi i Casillas konkurirao za Zlatnu loptu osvojili li Španjolska EP, no više se gledaju igraču bliže suparničkom golu, to je nogomet."

"Šteta je što smo imali tešku skupinu, ali imamo vrlo jaku momčad. Mučilo me što su Talijani prije utakmice govorili kako bismo mogli dogovoriti neriješeno sa Španjolcima, teško da bi se netko upuštao u takve radnje u susretu gdje obje momčadi žele pobjedu", izjavio je Šuker španjolskim medijima.

"Da je Rakitić iskoristio priliku, sada bismo drugačije razgovarali, ali Casillas je pokazao zašto je najbolji vratar na svijetu. No, Hrvatsku treba poštovati, kao mala smo zemlja među deset najboljih na svijetu, igramo srcem i imamo milijune navijača diljem svijeta. Protivnici poštuju naš crveno-bijeli dres, i to je pobjeda Hrvatske", dodao je.

Prvi strijelac Hrvatske na Europskom prvenstvu bio je Mario Mandžukić, o kojemu Šuker kaže: "Prošao je hrvatsku školu nogometa, marljivo je radio. Igrač je velike kvalitete i šteta je što već ranije nije otišao u veći klub od Wolfsburga, ali mislim da će se nakon ovakvog Europskog prvenstva i to uskoro dogoditi".

Izdvojio je i dva pojedinca koje smatra najboljima u Poljskoj i Ukrajini: "Iniesta je direktor španjolskog veznog reda, no najbolji će biti proglašen ovisno o uspjehu momčadi. Želim Španjolskoj svu sreću, a ne bude li izabran Iniesta, bit će to Cristiano Ronaldo. Divim se španjolskom nogometu, koji ubire plodove desetogodišnjeg ulaganja. U Hrvatskoj možemo učiti iz toga".

Za kraj je ostavio prognozu finalnog dvoboja: "Kao i prije četiri godine, Španjolska protiv Njemačke. Moje srce želi novu pobjedu Španjolske".

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Skarambež26.06.2012. u 16:25
    Mi sebe prikoviše krivimo za neuspih. Nije sad pošteno "udri po Rakitiću". Ima jedna druga zbilja. Španjolci su dugo u vrhu europskog i svitskog nogometa, a dugo vrimena nisu bili ništa osvojili. A stalno su bili favoriti za osvojit naslov prvaka. I jednom im se otvorilo. I to onda kad... [više na forumu]
    Skarambež
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 16:17
    kad bi barem isli u kvalifikacije u drugoj postavi, prosinecki i boban umjesto stimca i brenda...
    Obrisan korisnik
  • narada10826.06.2012. u 16:14
    @shane lol "deformiran". to ti je sve od stresa! Pa sta ces, pitaju te ljudi non stop svasta, izjave, presice, sastanci - a jebi ga ne znas odgovoriti. Mozda nisi naucio komunicirati, mozda tvoj "mentor "nije u blizini da ce ti sapnuti sta moras reci, al' opet moras reagirati. Pa nije cudo sta... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 15:23
    imas pravo i robi je stvarno bio nak... ali kad vidim sad onog vidu nemogu jest kolko je deformiran
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 15:03
    Casillas je uz Čeha najbolji na svijetu, ali nije tu svoju klasu pokazao pri Rakitićevu udarcu, što i sam veli. Onakav udarac obranio bi i pionir nekog nižerazrednog estonskog kluba. Šta bi bilo kad bi bilo, to nisu ozbiljne priče Brandone.
    Obrisan korisnik