Nogomet

Ševčenko: "Vidjet ćemo, ali želio bih ostati u nogometu jer ga volim"

Borna Rupnik • utorak, 26.06.2012.
Ševčenko: "Vidjet ćemo, ali želio bih ostati u nogometu jer ga volim"
Foto: EPA

Ukrajinski napadač Andrij Ševčenko razmišlja hoće li ostati još koju sezonu na nogometnim terenima ili je došlo je vrijeme za konačni oproštaj...

Po završetku ukrajinskog nastupa na Europskom prvenstvu, gdje je njegova reprezentacija ispala u skupini s Engleskom, Francuskom i Švedskom, 35-godišnji Andrij Ševčenko je potvrdio odlazak u reprezentativnu mirovinu.

Klupska mu budućnost, kaže, još uvijek "visi u zraku". Ugovor s kijevskim Dynamom završava mu ovog ljeta i ima slobodne ruke pronaći novog poslodavca, ukoliko to želi.

"Prvo ću porazgovarati sa svojom obitelji kako bih odlučio što ću dalje", izjavio je Andrij Ševčenko, najavivši kako mu prvo treba kraći odmor.

Odluku bi trebao donijeti tijekom naredna dva tjedna: "Preda mnom je još poneka godina igranja nogometa, ali možda prekinem karijeru i posvetim se trenerskom poslu. Vidjet ćemo, ali želio bih ostati u nogometu jer ga volim".

Ševčenko je ukrajinski dres nosio 111 puta te postigao 48 pogodaka, a posljednja dva zabio je u pobjedi nad Švedskom 2:1. "Ponosan sam što je moja zemlja ugostila Europsko prvenstvo i mislim da je odradila sjajan posao", kaže.

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!