Nogomet

Portugalci nezadovoljni izborom suca za polufinale Europskog prvenstva

Branimir Korać • utorak, 26.06.2012.
Portugalci nezadovoljni izborom suca za polufinale Europskog prvenstva
Foto: EPA

Nakon što je određeno da će susret između Španjolske i Portugala u polufinalu Europskog prvenstva suditi Turčin Cuneyt Cakir, Portugalci su se digli na noge i izrazili nezadovoljstvo ovim izborom Uefe...

Vrh Portugalskog nogometnog saveza i javnost su u panici otkako su saznali ime suca koji će suditi dvoboj protiv Španjolske u polufinalu Europskog prvenstva. Povjerenje je dodijeljeno Turčinu Cuneytu Cakiru što je uznemirilo duhove u portugalskom nogometu.

Naime Portugalci sumnjaju u poštene namjere ovakvim odabirom povezujući predsjednika Uefinog sudačkog tijela i njegovog potpredsjednika.

Predsjednik sudačke organizacije pri Uefi je Španjolac Angel Villar, a potpredsjednik je Turčin Senes Erzik kojeg opisuju kao velikog prijatelja Barcelone i Unicefa.

Portugalski Record saznaje iz Portugalskog saveza kako su tamo vrlo nezadovoljni izborom Cakira za ovu utakmicu jer strahuju da bi se mogao osjetiti Villarov utjecaj u ovom susretu. "Nikako nismo zadovoljni ovim izborom Uefe, ne može nam biti svejedno", rekao je jedan od dužnosnika Saveza za Record.

U istom stilu nastavljaju i ostali portugalski mediji koji napominju da je potpredsjednik Erzik kao zaposlenik Unicefa jedan od onih zaduženih za pregovore s Barcelonom oko sponzorskog ugovora.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.06.2012. u 11:51
    meni nije jasno šta barcelonini igrači (katalonci) uopće rade u španjolskoj reprezentaciji? kada igraju protiv reala govore ''pobijedit ćemo španjolce'', a sada igraju za te iste španjolce. katalonci mrze španjolsku, a pola njihovog mes ke un kluba igra za španjolsku. smijeh. totalni smijeh. isto... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • maxi27.06.2012. u 09:04
    mislim da si ti pobrkao ko su cigani ovdje
    maxi
  • Obrisan korisnik27.06.2012. u 04:44
    portugalci vec traze alibi za poraz. ajmo furija, pregazite portugalske cigane!
    Obrisan korisnik
  • Krokodil26.06.2012. u 22:31
    sve pod kontrolom, vrijeme za Ronalda da dobije crveni karton za prigovaranje, ili mozda za ispucavanje lopte :)
    Krokodil
  • Skarambež26.06.2012. u 16:22
    Španjolska je priživila Italiju i Hrvatsku. Pitanje je dokad će imat sriću. Da se razumimo - Španjolci su izvrsna momčad, nisu slučajno došli doovamo. Za bit prvak, triba imat i sriće. Ova "srića" nije samo od ovog prvenstva. Sitite se svitskog prvenstva u Južnoj Africi... [više na forumu]
    Skarambež