Nogomet

Löw: "U nogometu ne postoji osveta, povijest nam ne igra nikakvu ulogu"

Josip Piršljin • utorak, 26.06.2012.
Löw: "U nogometu ne postoji osveta, povijest nam ne igra nikakvu ulogu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U polufinalu Europskog prvenstva koje se igra u Poljskoj i Ukrajini sastat će se Njemačka i Italija. Ove dvije reprezentacije imaju bogatu povijest međusobnih susreta, no Joachim Löw smatra kako to neće imati nikakav utjecaj na ono što nas očekuje u četvrtak.

Njemačka i Italija su u četvrtfinalu pobijedile identičnim rezultatom 4:2. No, izabranici Joachima Löwa Grčku su riješili u 90 minuta, dok su Azzuri plasman među četiri najbolje ekipe izborili tek nakon pucanja jedanaesteraca protiv Engleske. Talijani su bili uspješniji od Nijemaca prošli put kad su se sreli na velikom natjecanju, a izbornik Elfa smatra kako ne razmišlja o toj utakmici.

"U nogometu ne postoji osveta. Povijest nam ne igra nikakvu ulogu, tako je i s mlađim igračima kojima je nešto poznato samo iz povijesti", rekao je njemački nogometni izbornik.

Na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj domaćin je došao do polufinala, no tamo ga je izbacila Italija s 2:0 nakon produžetaka i poslije osvojila naslov.

"Ta utakmica iz 2006. godine nam ništa ne govori, kao ni ostale utakmice prije odigrane", ističe Löw koji je zasad ostvario sve pobjede sa svojom reprezentacijom na Euru, a posebno se osvrnuo na sjajne igre koje pruža Andrea Pirlo u talijanskom dresu.

"On prolazi kroz renesansu. Nakon 2010. godine čovjek bi pomislio kako je prošlo njegovo vrijeme, ali pokazao je da je genijalan taktičar koji dijeli dosta lopti suigračima tamo gdje je najbolnije za protivničku ekipu", ističe Löw.

Na utakmicu iz 2006. godine vratio se i njemački napadač Miroslav Klose koji se nada kako će ovog puta talijansko - njemački dvoboj imati drukčiji kraj: "To je bila trauma koju smo preboljeli. Prošlo je šest godina i sada imamo drugu momčad i uvjeren sam kako će stvari drugačije završiti", zaključuje igrač Lazija.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 15:50
    hvala bogu pa nek je neko i to izjavio,pun mi je k... o tim pricama sta je bilo u povijesti to nema nikave veze s danasnjom utakmicom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2012. u 12:49
    low je jedan obicni kopac nosnih supljina
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2012. u 11:36
    Low je bio kao trener 2. u Europi 2008 i 3. u Svijetu 2010, nekim je to već dosta trofeja i pobjeda.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2012. u 00:45
    iako nemaju značajnih trofeja low i prandelli su 5 puta bolji stručnjaci od "trofejnih trenera" tipa barić, ćiro, trapattoni itd. low je za njih vizionar
    Obrisan korisnik