Nogomet

Ćorluka i službeno u Lokomotivu iz Moskve

Mišo Gulić • srijeda, 27.06.2012.
Ćorluka i službeno u Lokomotivu iz Moskve
Foto: Davor Sajko

Vedran Ćorluka postao je prva akvizicija Lokomotiva u ljetnom prijelaznom roku, a nakon što je prošao liječničke preglede, ugovor je potpisan na rok od tri godine.

Iz Moskve je stigla i konačna potvrda transfera hrvatskog reprezentativca Vedrana Ćorluke u Lokomotiv, koji će dres kluba ruskih željezničara, kojeg je prije nekoliko dana preuzeo bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, nositi naredne tri sezone.

"Jako sam zadovoljan što smo uspjeli ojačati momčad ovako kvalitetnim igračem poput Ćorluke", bila je prva reakcija jednog od čelnika moskovskog kluba Cyrila Kotova.

"On je jedan od vođa hrvatske reprezentacije i branič s velikim mogućnostima. Jak je u duelima, a osim obrambenih zadataka, Ćorluka može započeti napad, jer ima jako dobar pregled igre. Mnogi europski klubovi su ga htjeli vidjeti u svojim redovima, ali mi smo bili njegov izbor, što je svakako puno pomoglo u pregovorima s Tottenhamom" , dodao je sportski direktor Lokomotiva.

Ćorluki će tako Lokomotiv biti četvrti klub u seniorskoj karijeri s kojim ima ugovor, a nakon Dinama, Manchester Cityja i Tottenhama, sada će svoje umijeće pokazivati i po travnjacima ruske lige.

Hrvatski stoper posljednjih je pola godine proveo na posudbi u Bayeru iz Leverkusena, odigrao sedam susreta, a nakon Eura bio je predmet želja mnogih klubova iz liga petice, međutim, odluka je pala na Lokomotiv kojim ravna Slaven Bilić, što je bila i jedna od ključnih stvari koje su presudile u odabiru nove destinacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.06.2012. u 21:12
    Nije Lokomotiv tako los izbor, niti je ruska liga uopce slaba. Ovaj klub ima mnogo ambicija i mislim da ce se jos pojacati za borbu za naslov. No sto me brine je to sto je ruska liga pomalo gruba i divlja a corluka je sklon ozljedama. Ali mislim da ce uspjeti i on i Bilic.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2012. u 20:59
    Dobra odluka..A nevjernim tomama samo mogu reći da jedna ruska liga niti malo ne zaostaje ni u kom pogledu za ligama petice a plus toga imat ce dobru plaću tako što ovi govore o lošoj ligi i lošem klubu baljezgaju gluposti i neka bar nekad pogledaju koju utakmicu ruske lige na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2012. u 20:00
    Jednostavno receno. lova buši, gdje burgija neće... Yebe se njima za napredovanje, igtranje sa svjetskim zvijezdama itd, glavno da napune svoje dzepove
    Obrisan korisnik
  • db27.06.2012. u 18:44
    o čemu ti pričaš? kad se tottenham borio za ostanak u ligi? uostalom, bolje da je otišao u klub sa dna ljestvice premierlige nego ovdje... ovo je katastrofalan izbor... klub nije nekakva elita čak ni u ruskoj ligi, kakva liga prvaka, kakvi trofeji? druga stvar je da taj klub ima... [više na forumu]
    db
  • db27.06.2012. u 18:33
    K-A-T-A-S-T-R-O-F-A nadao sam se da ovo natpisi posljednjih dana nisu istiniti... ne znam što bih rekao, on zaslužuje bolji klub, bolju ligu...a sad će ostatak karijere vjerojatno svaki vikend putovat od tomska do mahačkale pa preko tataristana i kazana, do čečenije i groznog... sa 35 će se... [više na forumu]
    db