Nogomet

Slaven Belupo bi radije Makedonce, uvjeren u prolaz

Josip Piršljin • srijeda, 27.06.2012.
Slaven Belupo bi radije Makedonce, uvjeren u prolaz

Nogometaši Slaven Belupa u borbi za grupnu fazu Europske lige uključit će se u 2. pretkolu, a ždrijeb im je donio pobjednika susreta Portadowna i Skhendije. U Koprivnici su bili zadovoljni takvim ishodom, a priznali su kako bi radije išli na Makedonce.

Slaven Belupo je osvajanjem trećeg mjesta u MAXtv Prvoj ligi prošle sezone izborio nastup u pretkolima Europske lige. Prvi protivnik Koprivničanima će biti ili momčad iz Sjeverne Irske ili momčad iz Makedonije.

Sportski direktor kluba Roman Sović izrazio je zadovoljstvo ždrijebom, a otkrio je i koga bi radije vidio na koprivničkom Gradskom stadionu: "Nemamo još nekih posebnih podataka o našim mogućim protivnicima, ali mislim da je prednost na našoj strani bez obzira hoćemo li igrati s Makedoncima ili Sjevernim Ircima. Možda bih radije Makedonce zbog kraćeg putovanja te igre koja je bliža našoj, ali o tome je još prerano govoriti", rekao je za službenu web stranicu.

Sović je rekao da će klub imati skauta na utakmici Skhendije i Portadowna gdje će saznati više informacija o ta dva kluba i dodao kako je dobra stvar što Slaven prvu utakmicu igra pred svojoj publikom.

"U prvoj utakmici koju igramo kod kuće 19. srpnja potreban nam je dobar rezultat i vjerujem da ga možemo ostvariti. Usto, između dvije europske utakmice na rasporedu je početak prvenstva kod Cibalije u Vinkovcima. Stoga je možda i bolje za nas da prvu europsku utakmicu igramo kao domaćini. Najvažnije je da budemo maksimalno spremni i da već u prvom europskom nastupu možemo izvesti najjaču momčad", kazao je sportski direktor Slavena.

Sović je uvjeren kako će njegova momčad biti uspješna u drugom pretkolu i dovesti u Koprivnicu neko ugledno europsko ime: "Prođemo li drugo pretkolo, a uvjeren sam da ćemo to ostvariti, više nećemo biti nositelji u trećem pretkolu i za suparnika bi mogli dobiti jednog od uglednih europskih klubova, poput milanskog Intera, Liverpoola ili Hannovera."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 14:46
    Slaven Belupo je uvijek ozbiljno shvaćao evropske utakmice, i zbog toga ih cijenim. Doma sigurno pobjeđuju, nadam se da mogu i u gostima. A onda nekog lakšeg u trećem kolu, jer Slaven ima potencijal i za četvrto, a u četvrtom nek dođe Inter ili Liverpool ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2012. u 20:52
    Bez podcjenjivanja, ali ove gazimo
    Obrisan korisnik