Zimski sportovi

Calgary Flamesi potpisali zvučno braničko ime

Ivan Dominik • srijeda, 27.06.2012.
Calgary Flamesi potpisali zvučno braničko ime

Sezona 2011./2012. godine u NHL-u tek je završila, a već se sve momčadi pripremaju za iduću. Dok se sami igrači odmaraju od naporne hokejaške godine, vlasnici klubova, GM-ovi i treneri ne miruju te se sve više stvari odvija na tržištu koje je u posljednje vrijeme zasuto i slobodnim igračima za čije se potpisivanje čeka početak srpnja. No, mnogi su se klubovi već dali u ozbiljno osvježivanje i/ili jačanje dosadašnjih kadrova...

Nakon što je završio draft i nakon što su se odvili neki zvučni i zapaženi tradeovi, mnoge su "manje" i "slabije" ekipe počele polako dovoditi nove igrače među svoje redove. Jedno od zvučnijih imena stiglo je u kanadski Calgary, a radi se o vrhunskom braniču Dennisu Widemanu koji je u Flamese stigao i glavnog grada SAD-a.

Odličan posao Blue Jacketsa

Najgora momčad prošle sezone i jedna od najlošijih uopće u posljednjih nekoliko godina, Columbus Blue Jacketsi, osnažili su svoj roster mladim i perspektivnim ruskim vratarom. On je dosadašnji drugi golman Philadelphije Sergej Bobrovski, koji će u Columbusu zacijelo biti prvi vratar, dok su uz njega u toj franšizi još četiri vratara, ali najozbiljniji kandidat za sam gol bit će Steve Mason.

U razmjeni Capitalsa i Flamesa momčad iz Washingtona odrekla se svog ponajboljeg igrača i najboljeg beka završene sezone, dok su za njega Kanađani dali manje poznatog 26-godišnjeg kanadskog braniča Jordana Henryja i svoj izbor u petoj rundi drafta sljedeće sezone.

Wideman, također Kanađanin rođen u Ontariju prije 29 godina dosad je nastupao u NHL-u za St. Louis Bluese, Boston Bruinse, Floridu i Buffalo Sabrese koji su ga izabrali u svoje redove na draftu. U 535 utakmica NHL-a zabio je 67 golova, dodao 184 asistencije za 251 bod, a prošle je sezone igra fantastično te je bio najbolji bek Capitalsa i treći najefikasniji igrač ekipe nakon dva Aleksandra - Ovečkina i Semina.

Ta mu je sezona bila druga najbolja u karijeri, zabio je 11 pogodaka uz 35 asistencija te je s 46 bodova podijelio treće mjesto Washingtona s mladim napadačem Marcusom Johanssonom. S Mikeom Greenom činio je najubojitiji dvojac ekipe koja je došla do polufinala Istočne konferencije, a od listopada ove godine dijelit će svlačionicu u Calgaryju s nekima od najvećih zvijezda i legendi hokeja na ledu poput Jaromea Iginle, Miikke Kiprusoffa ili Jaya Bouwmeestera, ali i s jednim Kanađaninom hrvatskog podrijetla - Coryjem Sarichom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!