Nogomet

Dvostruki prvak BiH ponovno bolji od Širokog Brijega

Iz Međugorja:Ivana Karačić • četvrtak, 28.06.2012.
Dvostruki prvak BiH ponovno bolji od Širokog Brijega
Foto: Ivana Karačić

Široki Brijeg i Željezničar u Međugorju su odigrali svoju prvu pripremnu utakmicu. Širokobriježani su imali puno propuštenih prilika koje nisu realizirali, ali je Željezničar svoje prilike pretvorio u pogotke i pobijedio 0:2.

Široki Brijeg - Željezničar 0:2 (0:0)

Prijateljska utakmica, Međugorje, gledatelja: 100

Strijelci: Brković 51', Čolić 80'

Široki Brijeg: Bilobrk, Jurčević, Bertoša, Ješe, Džidić, Serdarušić, Ivanković, Bajano, Ćorić, Landeka, Roskam (još su igrali: Marić, Ljubić, Šilić, Bertoša, Džidić, Zlomislić, Kordić, Bloudek, Kožul)
Trener: Marijan Bloudek

Željezničar: Antolović, Kerla, Bogičević, Čolić, Kvesić, Zolotić, Svraka, Selimović, Adilović, Bešlija, Zeba (još su igrali: Bukvić, Vasilić, Ćutuk, Tomić, Brković, Ramić)
Trener: Amar Osim

U Međugorju su se sastali stari rivali - doprvak, Široki Brijeg i dvostruki prvak BiH, Željezničar. Širokobriježani su odmah počeli napadati. Prvo je pokušao Mateo Roskam koji je prošao obranu gostiju i šutirao, ali je lopta prošla pokraj vratnice gola. Odmah poslije toga odličan pokušaj Bajana obranio je novi igrač Željezničara Marijan Antolović koji se pokazao kao odlično pojačanje.

Široki Brijeg cijelo je vrijeme dominirao, ali lopta nije htjela u gol. Najzaslužniji za to već je spomenuti Antolović, koji je ponovno sjajno sačuvao pokušaje Roskama, Ćorića, Bajana i Serdarušića.

U drugom poluvremenu igrači su se malo osvježili, a to su bolje iskoristili gosti, koji su preko Brkovića poveli u 51. minuti. Trener Širokobriježana Marijan Bloudek u nastavku utakmice promijenio je pola momčadi i uveo nova pojačanja, Kordića, Zlomislića i Bloudeka.

U 67. minuti Kordić je mogao izjednačiti rezultat kad mu je Bloudek nabacio, no lopta je prošla pokraj gola. Deset minuta prije kraja ispala je obrana domaćina pa je Čolić sam izašao pred vrata Marića i potvrdio pobjedu svog kluba. Hercegovci su mogli smanjiti rezultat, ali Kordić je promašio prazan gol pa je završilo konačnih 0:2 za goste iz Sarajeva.

Nakon utakmice Široki Brijeg se vratio na pripreme na Kupres, dok je Željezničar ostao u Međugorju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 21:47
    Za tog Vargasa nikad čuo, a ako misliš na Vareu - otišao je u Azerbajdžan (Ravan Baku). :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 18:07
    jedno pitanje... se zna kaj je prošal Vargas iz Širokog i dalj je uopće otišel?
    Obrisan korisnik