Tenis

Mirjana Lučić preko bivše finalistice ušla u treće kolo Wimbledona

Vedran Babić • četvrtak, 28.06.2012.
Mirjana Lučić preko bivše finalistice ušla u treće kolo Wimbledona
Foto: Maja Giljanović

Odličan niz hrvatske tenisačice Mirjane Lučić u Wimbledonu se nastavlja. U dvoboju drugog kola Lučić je iznenadila devetu nositeljicu Marion Bartoli pobjedom u dva seta za proboj u svoje prvo treće kolo na Grand Slam turnirima poslije 11 godina...

Mirjana Lučić u drugom kolu Wimbledona ostvarila je veliku pobjedu nakon jako dugo vremena. Sa 6:4, 6:3 nadigrala je Francuskinju Marion Bartoli, koja je prije pet godina igrala finale najvećeg turnira na svijetu, i plasirala se u treće kolo nekog Grand Slam turnira po prvi put poslije Roland Garrosa 2001. godine!

Hrvatice očito postaju "crne mačke" za Bartoli. Podsjetimo, na Roland Garrosu prije nekoliko tjedana, također u drugom kolu, Bartoli je izgubila od Petre Martić.

Lučić je apsolutno zasluženo došla do pobjede nad devetom nositeljicom. U prvom setu prosula je vodstvo od 4:1, ali novim breakom kod 5:4 ipak je osvojila prvu dionicu. U drugom setu jedini break Hrvatica je napravila u šestom gemu. U tom periodu igre Bartoli je imala čak šest break prilika, ali nije realizirala ni jednu.

Lučić je imala čak 23 izravna poena više (33-10) i samo 11 neprisiljenih pogrešaka, tri manje od Bartoli. Postotak prvog servisa bio je nizak (48%), no uspješnost u igri poslije njega bila je vrlo visoka (84%). Pogodila je devet asova i napravila pet dvostrukih pogrešaka naspram deset Bartoli.

Mirjani Lučić ovo je peta uzastopna pobjeda u All England Clubu jer je za nastup u glavnom turniru morala proći tri kola kvalifikacija.

U subotu u dvoboju trećeg kola 30-godišnja Makaranka igrat će protiv 21. nositeljice Roberte Vinci.

Wimbledon, 2. kolo (Ž):
Lučić (Hrvatska, Q) - Bartoli (Francuska, 9) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 01:25
    33 izravna poena i 11 neprisiljenih grešaka... Mamma mia! O.O' Inače, htio sam gledati stream na ScoreHunter-u i bio je meč predložen, ali mi se stalno otvarao meč s drugog terena (Schiavone i Pliškova). :-(
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 23:36
    nisam stigao gledati meč, ima li itko kakav link od videa da bar highlightse pogledam??
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 19:37
    bravo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 19:17
    bit će nešto od nje :) bravo miki
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 19:13
    trećem
    Obrisan korisnik