Nogomet

Sneijder i Van der Wiel žale za izbornikom

Mišo Gulić • četvrtak, 28.06.2012.
Sneijder i Van der Wiel žale za izbornikom
Foto: Davor Sajko

Nizozemski izbornik Bert van Marwijk, sada već s prefiksom bivši, kod svojih dojučerašnjih pulena izgleda da je izazvao pravu poplavu osjećaja, a novi na listi onih koji mu odaju počast su Gregory van der Wiel i Wesley Sneijder.

Nizozemci su svojim predstavama šokirali naciju te se daleko prije nego li su to predviđali vratili kućama s tri bolna poraza i nulom na kontu, prometnuvši se tako, barem statistički, u jedne od najlošijih na Euru.

Svoje viđenje novonastale situacije ponudio je tako i Wesley Sneijder u izjavi za NOS: "Otkada smo ispali s Eura mnogo toga je rečeno. Velika je šteta što je odluka već donesena. Van Marwijk je uvijek bio jako pozitivan s ovom momčadi, a svi znamo koliko je teško biti na izborničkom mjestu."

No, Sneijder ipak nije stao samo na tome, stoga je pojasnio svoj stav: "Nije u pitanju samo borba s medijima, nego i činjenica da u Nizozemskoj imate 16 milijuna trenera i pritisak je stoga golem. Za sada uopće ne razmišljam o tome tko bi mogao biti novi izbornik."

Slična razmišljanja ponudio je i nizozemski desni bočni Gregory van der Wiel koji svoj stav ponudio preko društvene mreže: "Velika je šteta što je Van Marwijk napustio kormilo reprezentacije. Godine provedene pod njegovim vodstvom pamtim kao vrlo lijepe."

"Ponosan san što sam svoj debi ostvario u njegovom mandatu", zaključio je Van der Wiel.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 11:11
    oni su ga i oterali
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 23:02
    Šta se niste ranije javili...
    Obrisan korisnik