Nogomet

Barcelona i Manchester United dogovorili prijateljski ogled u Švedskoj

Mišo Gulić • četvrtak, 28.06.2012.
Barcelona i Manchester United dogovorili prijateljski ogled u Švedskoj
Foto: Josip Tolić

Barcelona i Manchester United su dogovorili prijateljski ogled koji će se u okviru priprema za narednu sezonu odigrati osmog kolovoza u švedskom Götheborgu.

Dva velikana europskog i svjetskog nogometa proteklih su godina odigrali niz sjajnih utakmica od kojih posebno vrijedi izdvojiti finala Lige prvaka 2009. i 2011. te polufinale istog natjecanja 2008. godine.

I dok bi Barcelona trebala nastupiti u punom sastavu, Manchester United će biti lišen usluga Ryana Giggsa i Davida de Gee koji će nastupiti u olimpijskim reprezentacijama.

Englezi će tjedan dana prije ogleda sa Španjolcima odmjeriti snage i s norveškom Valerengom, a u predsezoni su zakazane i turneje po Južnoj Africi i Kini.

Izvršni direktor Crvenih vragova, David Gill, istaknuo je da će tako na svoje doći i velik broj skandinavskih navijača Uniteda: "Sudar Manchestera i Barcelone je jedan od svjetskih klasika i presretni smo što smo uspjeli dogovoriti ovaj susret u Švedskoj."

"Mi imamo velik broj navijača u Skandinaviji i sjajno je što baš tu igramo jedan od pripremnih susreta za narednu sezonu", zadovoljan je bio Unitedov izvršni direktor.

No, nije ovo prvi takav "obračun" dvaju velikana, jer su i prošle godine, točnije 30. srpnja, u Washingtonu također odigrali pripremni susret u kojem je rezultatom 2:1 slavila engleska momčad.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 10:38
    Manchester Unitedu neće igrat ni Smalling ni Cleverley koji su isto na olimpijadi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 22:46
    di god se sastali dobro če inkasirati i jedan i drugi.
    Obrisan korisnik