Rukomet

Valčić i Ninčević složni: "Bez obzira na protivnika u London idemo po zlato"

Iz Zadra:Martina Oštrić • četvrtak, 28.06.2012.
Valčić i Ninčević složni: "Bez obzira na protivnika u London idemo po zlato"
Foto: Dario Dodić

Rukometaši se za nadolazeće Olimpijske igre pripremaju u Zadru. Konferencija za medije u zadarskom hostelu na Boriku bila je idealna prilika da porazgovaramo s lokalnim reprezentativcima, Zadranima Ivanom Ninčevićem i Josipom Valčićem. Dobro raspoloženi dvojac podijelio je sa Sportnetom svoja razmišljanja uoči velike priredbe koja čeka Kauboje...

Pripreme za Olimpijske igre u punom su jeku, pa umjesto da se odmaraju u krugu obitelji i prijatelja, rukometni reprezentativci rade. "Svakom sportašu Olimpijske igre su san, stoga nam neće biti teško odreći se malo godišnjeg radi njih", smatra Ivan Ninčević. "Istina, nakon Londona nećemo doći svježi u klub, ali to zaista nikog ne brine. Nama je važno dobro odraditi pripreme i doći spremni na OI".

Rukometni turnir na OI bit će iznimno jak. Hrvatska će se za plasman u četvrtfinale suočiti s jakim reprezentacijama poput Južne Koreje, Mađarske, Srbije, Španjolske i Danske. Posebnih želja nemaju, jer su sve reprezentacije kvalitetne, ali ako već mogu birati, za ulazak u polufinale bi se rado susreli s - "Velikom Britanijom", našalio se Ninčević, dok je Valčić dodao kako ni protiv Argentine ne bi imali ništa protiv.

Polufinale Europskog prvenstva i poraz od Srbije još uvijek je relativno svježa rana, barem gledateljima, no rukometaši na nju gledaju kao na samo jednu utakmicu u nizu. "Nema govora o nikakvoj osveti", priznao je Josip Valčić. "Svaka je utakmica na 120 posto, a protiv Srba pogotovo. To je sport, mi ako želimo osvojiti zlato moramo pobijediti svakog, pa bila to Srbija, Danska, ili bilo koja druga reprezentacija. Mi imamo cilj, i želimo ga ostvariti".

Zadarski dvojac olimpijske momčadi smatra kako će Francuzi biti najveće iznenađenje turnira. Bivši europski i svjetski prvaci, te aktualni olimpijski pobjednici nisu se iskazali u Srbiji. "Ostali su nešto dužni na EP-u, pa vjerujemo da će biti spremni za Olimpijski turnir. Ipak se radi o jednom od najboljih reprezentacija na svijetu".

Uvertira hrvatske reprezentacije u Londonu bit će utakmica s Južnom Korejom. "Prva je utakmica uvijek najvažnija jer otvaraš turnir. Korejci su nabrijani i sigurno nam neće biti lako, ali ako želimo uzeti medalju, trebamo ih pobijediti".

Nakon što je zaključio reprezentativnu karijeru Laslo Nagy ipak se predomislio, te se, na žalost protivnika, vraća u mađarsku reprezentaciju. "On je veliki igrač koji može nositi cijelu svoju momčad, stoga će nam s Nagyjevom Mađarskom sigurno biti teže", zaključio je Valčić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.07.2012. u 09:48
    to, to želim čuti! tako govore pravi šampioni i sportaši! ajmo po to zlato dečki!
    Obrisan korisnik
  • markoli28.06.2012. u 22:37
    valčić nigdje ne ide
    markoli