Nogomet

Prosinečki: "Da je ždrijeb bio drugačiji, Hrvatska je mogla visoko"

Lovro Štrbinić • petak, 29.06.2012.
Prosinečki: "Da je ždrijeb bio drugačiji, Hrvatska je mogla visoko"
Foto: Simon Maljevac

Robert Prosinečki nalazi se trenutno sa svojoj Crvenom zvezdom na pripremama u Sloveniji, a tom prilikom je u intervjuu za slovensku Ekipu progovorio o aktualnim stvarima u nogometu na ovim prostorima.

Nakon sezone i pol boravka na klupi Crvene zvezde Robert Prosinečki sprema se za novo izdanje srpskog nogometnog prvenstva, kao i za europske ispite. Pripreme beogradskog kluba odvijaju se na Rogli, a tom prilikom bivši hrvatski reprezentativac osvrnuo se na tekuća zbivanja u hrvatskom nogometu.

Osvrnuo se na nastup Hrvatske na Europskom prvenstvu, i to sljedećim riječima: "Bilićevi igrači odigrali su odličan turnir, prikazali se u izvanrednom svjetlu. Stožer je odradio sjajan posao u pripremi za Prvenstvo, a igrači su potvrdili svoju kvalitetu. O prolasku su odlučivale sitnice, a Hrvatska nije uspjela u tome, no daljnji rezultati Italije i Španjolske pokazuju koliko je grupa bila jaka. Da je ždrijeb bio malo drugačiji, Hrvatska bi se borila za visoke pozicije."

Također, prokomentirao je potom Europskom prvenstvo u cjelini. "Na Euru nije bilo previše novosti, sve ekipe se dobro poznaju i teško je nekog iznenaditi. Dvoboji su ponudili očekivane rezultate, a može se uživati u dobrom nogometu, skoro svi su pokazali određenu kvalitetu", nastavio je Žuti u intervjuu za slovensku Ekipu, dotaknuvši se potom malo onih koji su razočarali.

"Neki su razočarali u pojedinim utakmicama, posebno bih izdvojio Francusku i Nizozemsku od kojih se očekuje borba za najviše pozicije. S druge strane, pozitivno su iznenadili Talijani, koji su pokazali visoku kvalitetu igre i sjajan pristup, što ih je dovelo do velikog rezultata", mišljenje je trenera koji je nekoliko godina bio u reprezentativnom stručnom stožeru.

Odmah po završetku Eura fokus hrvatske javnosti bit će usmjeren prema kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a ždrijeb je u istoj skupini spojio Hrvatsku i Srbiju. "Neće se ove dvije reprezentacije usredotočiti samo na međusobni susret jer su u skupini još i Belgija, Škotska, Wales i Makedonija, koji također u kvalifikacije ulaze s visokim ambicijama. Bit će to vrlo zahtjevna skupina, donijet će mnogo zanimljivih susreta, navijači i mediji će stvoriti poseban pritisak što će se odraziti i na terenu", analiza je kvalifikacijske skupine od strane Prosinečkog.

Inače, Zvezdu u drugom pretkolu Europske lige očekuje ogled s bjeloruskim Naftanom, a Prosinečki je optimističan, ali i oprezan. "Moram priznati da trenutno vrlo malo znam o našim protivnicima, ali uskoro ću dobiti sve potrebne informacije za pripremu susreta. Neće biti lako, ali dobro smo se pripremili i potrebno je samo odigrati maksimalno koncentrirano", zaključio je Prosinečki na tu temu, a sudeći po "nuli" s Domžalama i porazu 3:0 od Olimpije pred njim i ekipom ima još dosta posla.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.07.2012. u 14:04
    Bit ce bolje u Brazilu, ekipa se nece puno mijenjati, imat ce vise iskustva i idemo po medalju, ali prvo treba naravno kvalifikacije proci...
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo929.06.2012. u 12:01
    polako ali nepovratno ova odlična naša generacija odlazi, obilježena prije svega razno raznim nesrećama, preko dosta teških skupina u kvalifikacijama, pun k ozljeda u bitnim trenucima, preko primanja golova u zadnjim sekundama i naravno neizbježna ozljeda Eduarda, i onda se kao kaže Bog i Hrvati... [više na forumu]
    Ronaldo9
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 10:58
    Naravno da mi je žao da nismo prošli, ali poznavajući naš mentalitet nisam baš siguran da bismo lako svladali Grke (koje ni u jednom sportu gotovo da i ne možemo pobijediti), Poljake (domaćine) i Čehe (vrlo dobra rep.)... Tako je kako je! Ako budemo pravi u budućnosti vratit će nam se, kao što nam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 10:20
    istina, šteta šta je turska završila s nulom u zagrebu.. ali šta je tu je. pokazali su dečki da znaju igrat i svaka im čast na tome. očekujemo neko slijedeće prvenstvo.
    Obrisan korisnik
  • Vatreni8229.06.2012. u 10:12
    Istina je sta kaze Prosinečki. Da je zdrijeb bio drugaciji mogli smo daleko. Nije Bilić uzalud govorio o tituli. To se najkasnije sada vidi. Odlicno smo parirali protiv finalista ovog EP-a. Ali nazalost smo sami krivi da nismo dobili laksi zdrijeb. Da smo tukli Tursku u ZG bili bi u drugom sesiru i... [više na forumu]
    Vatreni82