Nogomet

Buffon: "Igrali smo se s vatrom. Da je Njemačka izjednačila, izgubili bismo produžetke s 9:2"

Borna Rupnik • petak, 29.06.2012.
Buffon: "Igrali smo se s vatrom. Da je Njemačka izjednačila, izgubili bismo produžetke s 9:2"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Gianluigi Buffon povest će Italiju u finalni okršaj Europskog prvenstva, no upozorio je da je malo nedostajalo da se Njemačka u zadnji čas vrati. Ipak, uživa u pobjedi...

Italija je pobijedila Njemačku u polufinalu Europskog prvenstva 2:1, no posljednje su minute, nakon realiziranog kaznenog udarca Özila, unijele nervozu u talijanske redove.

"Igramo za jedinstven, vrlo prestižan trofej, i ne smijemo ništa riskirati. Igrali smo se s vatrom, da je Njemačka pospremila neki odbijanac u mrežu za 2:2 i izjednačila, izgubili bismo produžetke s 9:2. Ovo je Europsko prvenstvo, ne smijemo ništa olako shvatiti", zborio je talijanski kapetan Gianluigi Buffon poslije utakmice.

Smatra da je i to bio dio odrastanja momčadi Azzurra: "Moramo analizirati i izvedbu i pristup, a ne samo rezultat. Mladi smo, ne računajući nekoliko staraca u sastavu, i moramo učiti. Mogli smo slaviti uvjerljivije, ali bilo je trenutaka kada smo se izvukli".

"Mislim da sam dobro reagirao, iako smo imali i sreće s nekim loptama. Moramo biti iskreni. Znam da me mnogi vole i pokušat ću im se odužiti dobrim igrama, a smijat ću se kada osvojimo naslov, što još nismo učinili. Poslije utakmice nisam spavao, gledao sam sat i pol snimke slavlja s talijanskih ulica poslije pobjede nad Engleskom. Mogu samo zamisliti kako je bilo poslije Njemačke", dodao je iskusni Buffon, kojega u nedjelju čeka novi okršaj sa Španjolcima.

Svoje je mišljenje ponudio i Mats Hummels, član Borussije iz Dortmunda i dio njemačke obrane koja je nevjerojatno mnogo griješila protiv Italije.

"Sve smo uprskali u prvom poluvremenu. Teško je nadoknaditi 2:0 protiv taktički tako dobre momčadi. Što se tiče prvog gola, nisam dovoljno dobro reagirao. Moja je pogreška što je Cassano uopće uspio ubaciti loptu Balotelliju", rekao je Hummels.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 16:15
    Sjajna Italija zaluženo ide dalje.Evo gotovo nitko ili malo tko davao im je neke šanse a oni u finale. Talijani su dobri odlično su odigrali turnir ali ipak u finalu je prednost Španjolaca.Vjerujem da se Španjolci više raduju Talijanima nego da su dobili švabe
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 15:50
    Što je najtragičnije taj Hummels je bio jedan od najboljih Nijemaca do sinoć,i najbolje ocijenjeni stoper EP,šteta,stvarno mi ga žao.Ali i Scweini totalno van forme,Boateng izgubljen i uplašen,Podolski očajan,Badstuber loš!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 15:26
    istina... savršeno je odigrao prvenstvo i jedina kriva njegova odluka je bila jako skupa... makar ja i za taj gol više krivim badstubera koji je još gore odigrao obranu na baloteliju
    Obrisan korisnik
  • Zdren29.06.2012. u 14:40
    ovaj je Hummels tako naivno ispao da bu se grizao još mjesec dana
    Zdren