Tenis

Talijanska kvalifikantica nastavlja niz, Šarapova i Radwanska uvjerljive

Vedran Babić • petak, 29.06.2012.
Talijanska kvalifikantica nastavlja niz, Šarapova i Radwanska uvjerljive
Foto: Davor Sajko

Prvi mečevi trećeg kola ženske konkurencije Wimbledona nisu donijeli veće šokove. Najveće iznenađenje priredila je Talijanka Camila Giorgi izbacivši Nadiju Petrovu. Šarapova, Radwanska, Kerber i Clijsters prošle su dalje neokrznute...

Prva nositeljica Marija Šarapova maršira dalje. Nakon izgubljenog seta protiv Pironkove u drugom kolu, protiv Su-wei Hsieh iz Kineskog Tajpeha izgubila je samo pet gemova (6:1, 6:4) premda je u drugom setu gubila 4:2.

Pobjeda Groenefeld i Martić

Petra Martić i Anna-Lena Groenefeld plasirale su se u treće kolo turnira parova pobjedom nad Mirjanom Lučić i Valerijom Savinkh 7:6 (1), 3:6, 6:1. U trećem kolu hrvatsko-njemačka kombinacija igra protiv prvih nositeljica Huber i Raymond iz SAD-a. Kvalifikantice Darija Jurak i Katalin Marosi poražene su od Ruskinja Makarove i Vesnine 7:5, 6:4.

"Puno puta smo se međusobno sastajale u juniorskoj konkurenciji. Ona je uvijek za mene bila noćna mora. Koristila je slice i skraćene lopte na zemlji, igrala je objema rukama. Imale smo velike bitke. Nismo se sastale od onda, ali znam kako igra", rekla je Šarapova o Hsieh.

No, fokus je već prebačen na okršaj Šarapove s 15. nositeljicom Sabine Lisicki u reprizi lanjskog polufinala koje je Ruskinja dobila 6:4, 6:3. Lisicki je sa 7:6 (5), 1:6, 6:2 izbacila Amerikanku Sloane Stephens.

"Marija se bori za svaki poen i ima puno samopouzdanja. Lijepo je igrati protiv nje. Za mene će to biti izazov i radujem se tome meču", izjavila je Njemica uoči tog susreta.

Kim Clijsters još je "živa" u svom posljednjem nastupu u All England Clubu nakon što joj je pri vodstvu 6:3, 4:3 Vera Zvonareva predala meč zbog problema s disanjem. No Belgijka će u osmini finala imati ozbiljan test - osmu nositeljicu Angelique Kerber, koja ove sezone igra svoj najbolji tenis karijere. Kerber ni u svom trećem meču nije izgubila set nakon što je sa 6:2, 6:3 porazila Christinu McHale.

U osminu finala plasirale su se još Agnieszka Radwanska i Marija Kiriljenko, koje su bile vrlo impresivne u prva tri kola, te Shuai Peng i Camila Giorgi, talijanska kvalifikantica koja je protiv Nadije Petrove nastavila svoj turnir iz snova.

Wimbledon, 3. kolo (Ž):
Šarapova (Rusija, 1) - Hsieh (Kineski Tajpeh) 6:1, 6:4
Lisicki (Njemačka, 15) - Stephens (SAD) 7:6 (5), 1:6, 6:2
Clijsters (Belgija) - Zvonareva (Rusija, 12) 6:3, 4:3, predaja Zvonareve
Kerber (Njemačka, 8) - McHale (SAD, 28) 6:2, 6:3
A. Radwanska (Poljska, 3) - Watson (VB) 6:0, 6:2
Giorgi (Italija, Q) - Petrova (Rusija, 20) 6:3, 7:6 (8)
Kiriljenko (Rusija, 17) - Cirstea (Rumunjska) 6:3, 6:1
Peng (Kina, 30) - Rus (Nizozemska) 6:1, 6:2

Nastavak (2. kolo):
Čepelova (Slovačka, Q) - Medina Garrigues (Španjolska, 26) 6:7 (7), 7:6 (5), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • derivoje30.06.2012. u 03:14
    Meni samo nije jasno kako je Zvonareva nakon predaje u pojedinačnom natjecanju zbog 'problema s disanjem' bez problema zaigrala u mješovitim parovima ni 2 sata kasnije... Mislim da bi WTA to trebao strože kontrolirati...
    derivoje