Nogomet

Fabregas: "Tko god pobijedi, zaslužit će naslov prvaka Europe"

Mišo Gulić • petak, 29.06.2012.
Fabregas: "Tko god pobijedi, zaslužit će naslov prvaka Europe"
Foto: EPA

Uoči nedjeljnog finalnog okršaja s Talijanima, španjolski veznjak Cesc Fabregas ne dvoji kako će to biti sjajna utakmica, a kao najveću opasnost posebno je izdvojio napadačku liniju Azzura te veliko iskustvo njihovih igrača.

Sjajna predstava Marija Balotellija u polufinalnom dvoboju protiv Njemačke, ali i odličan posao koji je odradio Antonio Cassano, ostavili su snažan dojam na španjolskog reprezentativca Cesca Fabregasa, ali svjestan je Španjolac da to nisu jedine talijanske vrline.

Talijanski napad je odigrao ključnu ulogu u srazu s Nijemcima, Balotelli i Cassano ne samo da su bili ubojiti pred vratima, nego su protivnicima radili i dosta problema prilikom organizacije igre, što je dovelo do iznenađujuće neprepoznatljivosti Njemačke u tom dvoboju.

"Talijani imaju dosta mogućnosti u napadu, odakle prijeti najveća opasnost. Također, u sredini imaju sjajne igrače poput Marchisija i Pirla, stoga nema sumnje da nas očekuje jako teška utakmica", oprezan je bio u najavi finalnog susreta Barcelonin veznjak.

Upravo je Fabregas bio strijelac izjednačujućeg zgoditka kojim je Španjolska došla do remija u susretu prvog kola grupe C, dok je s druge strane za Italiju zabio Antonio Di Natale, kojem je to bio i jedini gol na Euru.

Iako je malo tko prije prvenstva vjerovao u mogućnost da se Italija nađe u finalu, Azzuri su iznenadili i sjajnim predstavama, sasvim zasluženo, došli u situaciju da se bore za naslov prvaka, a u odnosu na dvoboj odigran u grupnoj fazi, sada na teren izlaze u kudikamo boljoj formi i s velikim samopouzdanjem.

"Bilo tko da osvoji ovo prvenstvo bit će to zasluženo. Gledajući cijeli Euro, Italija i Španjolska su pokazale najveću konstantu i zaslužuju biti tu gdje jesu. Talijani su jako dobra momčad", dodao je Fabregas.

Fabregas je potom detaljnije osvrnuo na talijansku igru, pritom ne štedeći komplimente, ali prvenstveno ističući njihovo iskustvo kao jednu od ključnih stvari: "Riječ je o jako iskusnoj momčadi, a njihovi igrači su imali odlične sezone u Juventusu, Interu i Milanu. Posebno se to primijeti kod braniča koji znaju kada je pravo vrijeme za napad, a kada za obranu. Buffon je rođeni vođa, ali i Španjolska također ima vrhunskog vratara."

Španjolska bi eventualnom pobjedom došla do povijesnog rezultata od tri uzastopno osvojena naslova na velikim natjecanja, nešto što još nikom nije pošlo za rukom. Euro u Švicarskoj i Austriji i Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi su već arhivirani, a hoće li na spisku biti i Euro u Poljskoj i Ukrajini, znat će se u nedjelju, nešto iza 22.30 sati.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.07.2012. u 14:14
    Ovaj Fabregas je stvarno inteligentan dečko. Zgadio mi se otkad je otišao iz Arsenala, tražio je da puca 5. penal da dođe na naslovnice i sada su ga pune vijesti, njega i njegovih prognoza samo zato što je zabio 5. penal. Obična ulizica i čovjek bez vlastitog identiteta pa ga je morao pronaći u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • beaver01.07.2012. u 01:11
    koja izjava...stvarno tko bi pomislio da ce pobijednik zasluziti naslov lol
    beaver
  • The Phantom30.06.2012. u 16:35
    Inter je godinama uništavao talijansku reprezentaciju
    The Phantom
  • Obrisan korisnik30.06.2012. u 16:31
    Motta je u PSG-u, ne Interu. Inter doslovno nema nijednog startera reprezentativca Italije.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.06.2012. u 15:37
    neželim zamišljat šta bi bilo da je hrvatska prošla skupinu
    Obrisan korisnik