Nogomet

Cesare Prandelli razmišlja o odlasku s talijanske klupe

Lovro Štrbinić • subota, 30.06.2012.
Cesare Prandelli razmišlja o odlasku s talijanske klupe
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U finalu Europskog prvenstva Italija će pokušati pronaći rješenje za španjolsku igru, a izbornik Cesare Prandelli smatra da imaju dobre izglede za naslov. Namjerava pronaći slabu točku branitelja naslova i iskoristiti to, a progovara i o budućnosti na izborničkoj funkciji.

Nakon odlične izvedbe i slavlja nad Njemačkom u polufinalu, Talijanima je na putu do europske titule ostala samo Španjolska, reprezentacija s kojom su već igrali na otvaranju skupine C. Prandelli ne strahuje od snažne španjolske momčadi već s optimizmom najavljuje nedjeljni ogled u Kijevu.

"Ne bojimo se Španjolaca", odmah je poručio novinarima talijanski izbornik, objašnjavajući potom svoj stav: "Pokušat ćemo pronaći njihovu najslabiju točku i raditi na tome da ju iskoristimo. Neće biti lako, ovo im je treće uzastopno veliko finale što je dokaz njihove kvalitete. No i mi smo rasli na turniru i sada smo prava momčad. Bili smo fantastični protiv Njemačke."

Također, dotaknuo se potom i izgleda da i nakon Eura ostane talijanski izbornik. "Nakon završetka Eura morat ću dobro razmisliti o svojoj budućnosti. Posljednja dva mjeseca bila su izuzetno teška", rekao je na ovu temu i vjerojatno zabrinuo talijanske navijače.

Prandelli s Talijanskim nogometnim savezom ima ugovor do 2014. godine i trebao bi biti na istoj funkciji i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. "Nedostaje mi svakodnevni rad s momčadi, ali i još jedna stvar je tu bitna. U nekim trenucima nitko ne mari za nacionalnu momčad. Sada smo izveli milijune ljudi na ulice, ali već od rujna nitko neće više razmišljati o Italiji", zaključio je na kraju talijanski trener.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.07.2012. u 12:43
    Nema se sta bojati Spanjolske kad su dokazali da mogu protiv njih odigrati kvalitetno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.06.2012. u 19:46
    nisu Talijani tako loša momčad tako da i nije napravia neko čudo, jedino di mu skidam kapu je atmosfera koju je stvorija
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.06.2012. u 19:19
    Od materijala koji nije puno obečavao napravijo je čudo.Što je još nevjerovatnije napravio je čudo u svlačionici. Zbog toga je rezultat takav kakav je
    Obrisan korisnik