Ostali sportovi

Hrvaticama se pridružile Čehinje, Turkinje i Francuskinje

Ivana Jurica • subota, 30.06.2012.
Hrvaticama se pridružile Čehinje, Turkinje i Francuskinje
Foto: Nikola Movrić

Nakon što su hrvatske košarkašice prve izborile nastup na Olimpijskim igrama preko kvalifikacija koje se igraju u Ankari, njihovim putem krenule su i još tri reprezentacije. U London će tako i Češka, Turska i Francuska, dok će se preostali peti putnik tražiti između Japana, Južne Koreje, Argentine i Kanade.

Najuvjerljivije su u četvrtfinalu bile Francuskinje koje su sa 80:63 pobijedile Južnu Koreju. Iako su Korejke vodile u prvoj četvrtini, Francuska je do poluvremena stigla do devet koševa prednosti (39:30), što je dodatno povećano u drugom poluvremenu. Prvo ime Francuske bila je Sandrine Gruda s 19 koševa.

Uvjerljiva je bila i Turska protiv Argentine – 72:58. Odmah na startu bilo je 11:0, kao i +20 na poluvremenu (35:15). Tri su turske igračice imale dvoznamenkast učinak – Yilmaz (17 koševa), Palazoglu (13) i Hollingsworth (12 koševa).

Sjajno su Čehinje odradile prvu četvrtinu protiv Japana, imale su vodstvo od 17:4, tek nešto manju na poluvremenu – 29:18. I uoči zadnjih deset minuta igre imale su 12 koševa prednosti, ali u 36. minuti Japanke su došle na samo minus tri (46:43). No, Čehinje su se uspjele pribrati, doći do pobjede rezultatom 53:47 i plasirati se na Olimpijadu. Predvodila ih je Kulichova s 14 koševa.

Tko će biti peta reprezentacija koja će izboriti vizu za London znat će se nakon dodatnog doigravanja. U Ankari danas igraju Japan i Južna Koreja, odnosno Argentina i Kanada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.06.2012. u 17:09
    Još jednom čestitke našim košarkašicama na povjesnom uspjehu-Bravo cure
    Obrisan korisnik