Nogomet

Löw: "Neće biti velikih promjena, a protiv Italije sam mogao nešto napraviti drugačije"

Lovro Štrbinić • subota, 30.06.2012.
Löw: "Neće biti velikih promjena, a protiv Italije sam mogao nešto napraviti drugačije"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Njemački izbornik Joachim Löw našao se na udaru kritika tijekom Eura, pogotovo nakon utakmice s Italijom. Priznaje da je mogao nešto drugačije napraviti, ali je i zadovoljan potencijalom koji posjeduje ova ekipa.

Tijekom trajanja Europskog nogometnog prvenstva njemački izbornik Joachim Löw često je slušao kritike na svoje postavljanje igre, a nakon što je taktički nadmudren u polufinalu od Cesarea Prandellija progovorio je o vlastitim potezima.

"Iz ovog kuta mogu reći da sam neke stvari mogao drugačije napraviti", rekao je o polufinalnom ogledu, analizirajući: "Gomez je zabio tri pogotka i bio je vrlo motiviran nakon što nije počeo susret protiv Grčke, a Kroosa sam želio imati u sredini terena, kako bi zaustavio Pirla i De Rossija."

"To je funkcioniralo na početku, ali na poluvremenu sam morao napraviti promjene". zaključio je Löw, a zatim se okrenuo Talijanima: "Oni su veoma snažna momčad, znali smo to i pripremili se, no nakon prvog kola je nastao nered u našoj igri. Dva puta smo bili nesigurni u obrani i odmah smo kažnjeni, a zatim se postalo teško vratiti jer su Talijani taktički odlični."

"Naravno da smo razočarani jer smo uložili mnogo energije kako bi došli do finala. No, mogu reći da smo doradili dobar turnir, odigrali smo sjajno prvi krug i slavili u četvrtfinalu, nema razloga nakon jednog susreta sve preispitivati. Dužan sam dati kompliment momčadi, prikazali su se u dobrom svjetlu", dojam je njemačkog stratega nakon kontinentalne smotre.

Dotaknuo se i bliže budućnosti i progovorio o planovima za nadolazeće izazove. "Neće biti velikih promjena. Imamo vrlo mladu momčad, najmlađu na Euru. Nekoliko je mladih igrača koji su ušli u ekipu, kao što je Marco Reus. Drugi, kao što je Mario Götze, također imaju velik potencijal", zaključio je Löw na kraju.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.06.2012. u 16:04
    podolski i muller OUT iz prve postave,a marco reus i mario gotze (eventualno andre schurrle) IN!
    Obrisan korisnik