Automoto

Stoner uzeo pobjedu u Assenu i bodovno se izjednačio s Lorenzom

Lovro Štrbinić • subota, 30.06.2012.
Stoner uzeo pobjedu u Assenu i bodovno se izjednačio s Lorenzom
Foto: EPA

Utrka u nizozemskom Assenu tradicionalno je na rasporedu u subotu, a do pobjede je ovaj put došao Casey Stoner. Sredinom utrke prošao je Pedrosu i sigurno zadržao čelnu poziciju, iskoristivši tako odustajanje Lorenza za bodovno izjednačenje na vrhu poretka.

Aktualni svjetski prvak Casey Stoner ima najviše razloga za zadovoljstvo nakon odrađenog MotoGP vikenda u nizozemskom Assenu. Australac je upisao pobjedu, glavni konkurent za naslov Jorge Lorenzo je odustao i sad su oba spomenuta vozača na 140 osvojenih bodova u ovoj sezoni.

Na početku utrke bilo je vrlo zanimljivo, Pedrosa je preuzeo vodstvo ispred Stonera, a Alvaro Bautista je izgubio kontrolu nad svojim motociklom i pokupio Lorenza, nakon čega su oba izletjela van staze i završila nastup u Katedrali već u prvom krugu.

Pedrosa je prvu poziciju držao dobar dio utrke, ali devet krugova prije kraja Stoner je našao način da ga prođe. Australac je potom odjurio i bez većih problema zadržao prvo mjesto, za treću pobjedu u 2012. godini i vrijednih 25 bodova.

Iza njihovih leđa bilo je također zanimljivo, u borbi za treće mjesto Dovizioso je nadmudrio lanjskog pobjednika Spiesa. Stefan Bradl je odustao nakon osvajanja četvrtog mjesta u kvalifikacijama, a iza Spiesa plasirali su se Crutchlow i Hayden.

Sljedeća utrka na rasporedu je za tjedan dana na njemačkom Sachsenringu.

VN Nizozemske, utrka:
1. C. Stoner (Aus/Honda)
2. D. Pedrosa (Špa/Honda)
3. A. Dovizioso (Ita/Yamaha)
4. B. Spies (SAD/Yamaha)
5. C. Crutchlow (VBr/Yamaha)
6. N. Hayden (SAD/Ducati)
7. H. Barbera (Špa/Ducati)
8. R. De Puniet (Fra/ART)
9. M. Pirro (Ita/FTR)
10. M. Pasini (Ita/ART)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!