Nogomet

Još jedna afrička legenda karijeru nastavlja u Kini

Ivan Dominik • subota, 30.06.2012.
Još jedna afrička legenda karijeru nastavlja u Kini
Foto: Kristijan Komarica

Nakon sedam godina provedenih u Andaluziji, napadač iz Malija Frederick Kanoute, napustio je redove Seville te će kao i Didier Drogba bogatu karijeru "pod stare dane" nastavit u Kini. Malijac koji je najbolje godine proveo i najveće uspjehe polučio baš u španjolskom klubu u kojem je značajan trag svojevremeno ostavio i Davor Šuker, karijeru će nastaviti u kineskom gigantu iz glavnog grada...

Španjolski prvoligaš Sevilla službeno je potvrdila da je njene redove napustio najbolji napadač toga kluba u posljednjih desetak godina, Malijac Frederick Kanoute. Poslije sedam sezona provedenih na Sanchez Pizjuanu, 34-godišnji će napadač karijeru nastaviti u kineskoj Super ligi u kojoj je ugovor na dvije sezone potpisao s Beijing Guoanom, klubom iz kineskog glavnog grada.

Osim Kine je Malijac mogao otići u još neke klubove na Bliskom istoku, SAD-u ili Kini, a odlučio se za zemlju s najvećim tržištem i potencijalom. Tako će sljedeće dvije godine igrati u trenutno treće plasiranoj ekipi kineske Super lige, koja ima sedam bodova manje od ligaškog lidera Guangzhou Evergrandea u tekućem prvenstvu.

Kanoute je u Sevillu došao 2005. godine iz Premiershipa gdje je igrajući za West Ham i Tottenham proveo većinu karijere. S White Hart Lanea je nakon dvije sezone došao u Španjolsku te je u Sevilli postao klupska ikona zabivši 136 golova u 290 odigranih utakmica. Godine 2007. proglašen je i najboljim afričkim igračem godine, s reprezentacijom nikada nije imao zamjetnije uspjehe, ali je zato sa Sevillom ispisao najzlatnije stranice toga kluba.

Osvojio je u Andaluziji dva Kupa Uefe, jedan Super kup, dva španjolska Kupa Kralja i jedan španjolski Super kup. To su mu bile najbolje godine u karijeri kada je Sevilla bila visoko i u španjolskom i u europskom nogometu, u generaciji s Danielom Alvesom, Renatom, Luisom Fabianom i mnogim drugima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.06.2012. u 18:21
    uf što reći.. najbolje od sebe je dao klubu, mislim da je zaslužio maknut se odatle i zaradit još malo za penziju :D
    Obrisan korisnik