Nogomet

Video: Kranjčar debitirao pogotkom, trener zadovoljan

Branimir Korać • nedjelja, 01.07.2012.
Video: Kranjčar debitirao pogotkom, trener zadovoljan
Foto: Davor Sajko

Kijevski Dinamo odrađuje pripreme za novu sezonu, a jučer je na rasporedu bio prijateljski dvoboj s austrijskim Kufsteinom. Očekivano, Ukrajinci su lako slavili sa 7:1, a u dresu Kijevljana debitirao je Niko Kranjčar i to vrlo lijepim pogotkom...

Austrijski dio priprema odrađuje i kijevski Dynamo koji već neko vrijeme ovdje brusi formu. Subota je bila rezervirana za pripremni susret protiv lokalnog Kufsteina koji je s lakoćom otišao na stranu Kijevljana. Konačni rezultat glasio je čak 7:1, a već u prvom poluvremenu Kijevljani su mrežu domaćina pogodili čak pet puta.

U ovom susretu za Dynamo je debitirao Niko Kranjčar i to na odličan način - pogotkom i asistencijom za jedanaesterac. Kranjčara je nakon susreta posebno pohvalio i trener Kijevljana Jurij Semin: "Niko je za nas veliko pojačanje, no trebat će još vremena da bude fizički potpuno spreman. Postigao je prekrasan pogodak, odlično upošljavao suigrače i baš je ono što smo trebali. Igrao je dobro, vrijedno i zanimljivo", konstatirao je Semin.

Kranjčar je bio strijelac petog pogotka Kijevljana i to u 43. minuti kada je s nekih 20 metara odlično pucao i ispod grede pogodio mrežu nemoćnog domaćeg vratara. Ujedno je upisao i asistenciju kod dosuđenog jedanaesterca, odlično je pronašao Mehmedija kojeg je domaći vratar srušio nakon čega je švicarski napadač sam izveo kazneni udarac i povisio na 2:0.

Mehmedi je bio strijelac još jednog pogotka, a među strijelce su se uz njega i Kranjčara upisali i Ideye Brown dvaput, Vitalij Kaverin i Artem Kravec.

Ognjen Vukojević i ukrajinski reprezentativci nisu nastupili u ovom susretu, no već u sljedećem, 3. lipnja, igrat će svi. Kijevljani tog dana imaju zakazane dvije utakmice i to protiv Anorthosisa i zagrebačkog Dinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.07.2012. u 19:22
    Niko je veliki igrač i od njega se puno očekuja , svaka čast i dobar start
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.07.2012. u 15:07
    lijep pocetak u novome klubu....niko zelim ti jos puno takvih golova
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.07.2012. u 13:52
    mislio sam na vise minuta na euru... a i zna dobro podvaliti loptu iza obrane..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.07.2012. u 13:50
    steta da nije dobio vise minuta.... njegovi udarci su cesto ili gol ili odbijena lopta poslije udarca, otpadak koji napadaci tipa jelavic, dudu i mandzo jedva cekaju..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.07.2012. u 13:37
    Ovaj pogodak ocrtava njega kao igrača. Nogometaš je to koji sam sebi stvori prostor za udarac, teško teško branjiv udarac. Bravo NIKO !
    Obrisan korisnik