Automoto

Lorenzo: "Bio je to luđački potez Bautiste"

Lovro Štrbinić • nedjelja, 01.07.2012.
Lorenzo: "Bio je to luđački potez Bautiste"

Casey Stoner pobjedom u Assenu povećao si je izglede za obranu naslova, pogotovo nakon odustajanja Jorgea Lorenza. Ne čudi stoga zadovoljstvo u njegovom stožeru, baš kao i u ostatku Repsol Honde koja je upisala dvostruku pobjedu. Sasvim drugačija situacija je, pak, kod vozača Yamahe...

U redovima Repsol Honde mogu biti i više nego zadovoljni raspletom Velike nagrade Nizozemske. Stoner i Pedrosa zauzeli su prve dvije pozicije i oba su popravila vlastitu situaciju u borbi za naslov svjetskog prvaka.

Ne čudi stoga odlično raspoloženje u kojem se Australac nakon utrke obratio novinarima. "Osvojiti pole i nakon toga uzeti pobjedu je zaista fantastično, veliko hvala cijeloj momčadi koja nikad nije odustajala", riječi su Caseya Stonera.

"Moj plan je bio bolji start od onog kojeg sam imao, želio sam na početku stvoriti dovoljnu prednost. Na kraju je to bila teška utrka, imao sam manjih problema s ozljedom ruke, ali bio sam fizički dobro pripremljen. Žao mi je zbog Jorgea, nitko ne želi uzimati bodove na ovakav način, ali kao što se moglo vidjeti, jedna utrka sve može promijeniti", zaključio je aktualni svjetski prvak.

Svoje viđenje utrke ponudio je i drugoplasirani Pedrosa: "Gledajući vremena tijekom vikenda, znao sam da smo u boljem ritmu od Caseya pa sam nakon odličnog starta želio pobjeći naprijed. No, Casey je ostao iza mene, a u drugom dijelu utrke je iskoristio energiju koju je sačuvao početkom utrke i pretekao me. Mislim da sam izabrao krivu strategiju i da će biti bolje sljedećeg vikenda u Njemačkoj."

Sasvim drugačije raspoloženje vladalo je kod Lorenza, koji je nastup završio već u prvom krugu. "Ovo danas je bila potpuna katastrofa, potez Bautiste je bio lud. Nakon utrke mi se ispričao, rukovali smo se, ali mislim da to nije dovoljno da se opravda incident", poručio je Španjolac.

"Nadam se da ćemo u budućnosti imati više sreće. Sad smo imali 25 bodova prednosti pa nećemo zaostajati uoči nastavka prvenstva, na nuli smo u borbi sa Stonerom, prvenstvo je dugo i vidjet ćemo što će se dogoditi", na kraju je zaključio svjetski prvak iz 2010. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.07.2012. u 17:36
    ne znam šta je tu luđački, išao je unutarnjim dijelom zavoja, zakasnio na kočenju, proklizao i pobrao lorenza, ni krivog ni dužnog, zato mu se i ispričao (startati će zadnji sljedeću trku)
    Obrisan korisnik