Nogomet

Seedorf otišao u Brazil, Topal potpisao za gradske rivale bivšeg kluba

Borna Rupnik • ponedjeljak, 02.07.2012.
Seedorf otišao u Brazil, Topal potpisao za gradske rivale bivšeg kluba
Foto: Bernard Jurišić

Clarence Seedorf nedavno je objavio svoj rastanak s Milanom, a karijeru je odlučio nastaviti u Brazilu. Turčin Mehmet Topal istovremeno se vratio u svoju domovinu...

Deset je godina Clarence Seedorf proveo u Milanu, no ovoga je ljeta stiglo vrijeme za odlazak sa San Sira. Bivši nizozemski reprezentativac, 36-godišnjak, dogovorio je selidbu u Brazil.

Potpisao je dvogodišnji ugovor s Botafogom, a koliko Seedorf znači novom poslodavcu svjedoči i službeno priopćenje: "Seedorf je dobio najunosniji ugovor od svih stranaca koji su ikada igrali u brazilskoj nogometnoj ligi".

Seedorf je Ligu prvaka osvajao s tri različita kluba, a nizozemske je boje branio 87 puta. Njegov novi klub, Botafogo, u brazilskom prvenstvu trenutačno drži osmo mjesto.

Valencia je pak potvrdila da se 26-godišnji Mehmet Topal nakon dvije godine na Mestalli vraća u Tursku. Vezni je igrač u Primeru stigao iz Galatasaraya, a za 4,5 milijuna eura prodan je Fenerbahčeu.

U redovima Šišmiša nije su uspio izboriti za status stalnog prvotimca, a činjenica da će igrati za gradske rivale bivšeg kluba nije mu predstavljala prepreku: "Fenerbahče je velik klub i ponosan sam što sam postao dio njega. Navijači Fenerbahčea nikada nisu bili neprijateljski nastrojeni prema meni i učinit ću sve kako bih zaslužio nositi dres ove momčadi. Borit ću se da me navijači prihvate".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2012. u 08:20
    Ja već neko vrijeme tvrdim da je Brazilska liga među jačima, a možda i najjača u svijetu. (Što mnogi smatraju ludim). Zato jedva čekam da vidim da poneki Evropski igrač ode u Brazil, da vidim koliko uspješan može biti. Iako, Seedorf je malo prestar, ali bit će mi zanimljivo pratit ga.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2012. u 20:56
    žena mu i je brazilka, zato i otišao tamo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2012. u 12:50
    nevirujen da mu ih je i u italiji falilo, ako mu je do toga :-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2012. u 12:36
    zna seedorf gdje su najbolje žene
    Obrisan korisnik