Ostali sportovi

Osnovan Zagrebački klub olimpijaca

Sportnet • ponedjeljak, 02.07.2012.
Osnovan Zagrebački klub olimpijaca
Foto: Sandro Donda

Na poticaj ponajboljih zagrebačkih sportaša i trenera sa željom za aktivnijom participacijom u razvoju zagrebačkog sporta, osnovan je Zagrebački klub olimpijaca (ZKO)...

Na Osnivačkoj skupštini održanoj dana 28. lipnja 2012. bili su nazočni: Oliver Martinov, Mihovil Nakić, Franjo Arapović, Biserka Vrbek, Tino Vegar, Danira Bilić, Stjepan Deverić, Gordan Kožulj, Ninoslav Saraga, Dubravko Šimenc, Aleksandar Petrović, Damir Škaro (tajnik) i Tomislav Paškvalin (predsjednik).

Tomislav Paškvalin, nositelj dviju zlatnih medalja s Olimpijskih igara te diplomirani pravnik, izabran je za predsjednika u prvom mandatnom razdoblju. Paškvalin je istaknuo nekoliko osnovnih ciljeva ZKO:

"Vjerujem da vrhunski zagrebački sportaši s međunarodnim uspjesima i iskustvom mogu značajno doprinijeti u pojedinim sportskim pitanjima na razini grada. Imamo želju organizirano djelovati na podizanju društvene svijesti o važnosti bavljenja športom, te nastaviti raditi na afirmaciji zagrebačkog športa kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini. Vjerujemo da to možemo postići suorganizacijom stručnih skupova, društveno odgovornim i humanitarnim akcijama te savjetovanjem."

Hrvatski klub olimpijaca, kao krovna organizacija svih hrvatskih sportaša sudionika olimpijskih igara, uvelike podržava osnivanje lokalnih podružnica, od kojih aktivno djeluju splitski i riječki klub, kao temelje za poticanje olimpijskih vrijednosti i razvoja sporta na regionalnoj razini. Kao veleposlanici olimpijskog pokreta brojni članovi kluba olimpijaca uključeni su u rad niza nacionalnih i međunarodnih foruma o sportu i etici, nenasilju, borbi protiv dopinga, sprečavanju svakog oblika diskriminacije, te političkoj i komercijalnoj zlouporabi sporta i sportaša.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2012. u 16:58
    Bilo je krajnje vrijeme.Ipak se radi o velikim sportašima.
    Obrisan korisnik