Nogomet

Torres: "Učinili smo što smo morali učiniti"

Ante Zovko • ponedjeljak, 02.07.2012.
Torres: "Učinili smo što smo morali učiniti"
Foto: EPA

Sačuvali smo najbolje za kraj, poručio je španjolski napadač Fernando Torres, Zlatna kopačka Europskog prvenstva koje je u nedjelju završilo trećim španjolskim slavljem, drugim uzastopnim.

Svladavši u Kijevu Italiju 4:0, Španjolska je obranila naslov europskog prvaka i postala prva reprezentacija u povijesti koja je osvojila tri velika natjecanja zaredom.

David Silva: "Nismo uopće očekivali da će Italija imati više loptu u svojim nogama. Tako se utakmica rasplela. Nije to bilo ni do našeg vodstva i njihove potrebe za izjednačenjem. Mislim da nam je bilo jasno da će nam funkcionirati kontranapadi, a na neki način za nas je to bila savršena utakmica, iako je možda to bila posljedica okolnosti, a ne plana."

Jedan od pogodaka postigao je Fernando Torres. Za razliku od bečkog finala 2008. protiv Njemačke, ovaj nije odlučio pobjednika, ali je dokrajčio protivnika. Osim toga, napadač Chelseaja dodao je i asistenciju za klupskog suigrača Juana Matu.

Iako je Španjolska u brojnim svjetskim medijima prije finala kritizirana zbog ne posebno atraktivnog stila igre, s mnoštvom dodavanja koja umrtvljuju protivničku igru, Torres ne vidi ništa sporno u tome nakon što je tako osiguran još jedan trofej:

"Mislim da smo učinili što smo morali učiniti i sačuvali najbolje za kraj. To je ono što smo trebali kako bismo obranili naslov", izjavio je Torres za Goal.com.

Torres i Mata prvi su igrači u povijesti koji su u istoj godini osvojili Ligu prvaka i europski naslov s reprezentacijom. Napadač se osvrnuo na to kako je podignuti isti trofej nakon četiri godine:

"To je ogromno zadovoljstvo, nemoguće ga je opisati. Možete se samo prisjetiti kakav je osjećaj pobijediti kad ponovno podignete trofej. "

"Jako sam sretan što smo učinili Španjolsku ponosnom na nas, to je najvažnija stvar, vidjeti navijače kako slave s nama i uživaju u našoj igri. To je nešto što nikad neću zaboraviti."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!