Nogomet

Egipat iznenađujuće opet ostao bez nastupa na Afričkom kupu nacija

Mišo Gulić • ponedjeljak, 02.07.2012.
Egipat iznenađujuće opet ostao bez nastupa na Afričkom kupu nacija
Foto: Kristijan Komarica

Sedmerostruki prvaci Afrike, reprezentativci Egipta, naredni Afrički kup nacija će prilično iznenađujuće gledati iz udobnosti svojih domova zbog neuspjeha u prvom kvalifikacijskom kolu u kojem su poraženi od Srednjoafričke Republike.

Srednjoafrička Republika je priredila pravo iznenađenje izbacivši nakon dva odigrana susreta rekordere po broju osvojenih naslova, reprezentaciju Egipta, koju trenira američki stručnjak Bob Bradley.

Egipćani su u prvom susretu senzacionalno poraženi na vlastitom travnjaku rezultatom 3:2, da bi u uzvratu odigrali nedovoljno dobrih 1:1 te je tako u završnu kvalifikacijsku rundu prošla Srednjoafrička Republika.

Egipat se čak sedam puta popeo na najvišu stepenicu na postolju, od čega tri puta za redom u razdoblju od 2006. do 2010. godine, no očito je kako je došlo vrijeme za neophodnu smjenu generacija.

Svakako vrijedi spomenuti da su Faraoni propustili i Afrički kup nacija koji je odigran u veljači, stoga se drugi izostanak za redom u tamošnjoj javnosti tretira kao prava katastrofa.

S druge strane, Srednjoafrička Republika još nikada nije bila niti blizu plasmana na samu završnicu, a ždrijeb završne kvalifikacijske faze bit upriličen petog srpnja u Johannesburgu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.07.2012. u 19:38
    Ovo si dobro rekao...nek se drze svojih tradic.sportova..
    Obrisan korisnik
  • Assassin5502.07.2012. u 19:22
    Tolko o američkim "nogometnim stručnjacima"...
    Assassin55
  • Obrisan korisnik02.07.2012. u 18:54
    Sramota za Egipat. Čestitke Srednjoafričkoj Republici.
    Obrisan korisnik