Nogomet

Bilić: "Pavljučenko će biti naše glavno oružje"

Mišo Gulić • ponedjeljak, 02.07.2012.
Bilić: "Pavljučenko će biti naše glavno oružje"
Foto: Kristijan Komarica

Od svog dolaska na klupu Lokomotiva bivši hrvatski izbornik plijeni pozornošću i trenutno je jedan od traženijih ljudi u Rusiji. U posljednjem intervjuu se osvrnuo na Euro u Poljskoj i Ukrajini, ali i svoj novi klub te rusku ligu, okarakteriziravši je kao jednu od jačih u Europi.

Slaven Bilić je tako prvo prokomentirao Euro, istaknuvši da su Španjolci postavili standard koji je teško dostići te da se njihov nogomet nikako ne može nazvati dosadnim: "Smiješne su priče da je njihov nogomet dosadan, a iako ne igraju uvijek spektakularno, to je više krivica njihovih protivnika nego njih samih. Naime, svi se zavuku u svoj šesnaesterac i igraju prilično defenzivno. Vjerujem da je španjolska svojim načinom igre promijenila filozofiju mnogih momčadi"

"Pogledajte samo Italiju. Tu više nema govora o nekadašnjem talijanskom catenaccio stilu, sada je to sasvim druga priča. Mislim da svi moraju biti zahvalni Španjolskoj i Barceloni na ovoj nogometnoj revoluciji", pojasnio je Bilić u razgovoru za ruski sport-express.

Otkrio je Bilić i zašto je prije Eura objavio da odlazi s klupe: "Nisam želio da igrači slušaju razne glasine, stoga sam priopćio svoju odluku. Mislim da je to bila dobra odluka i da nisam pogriješio."

Istaknuo je također da su mu prvi dojmovi o Lokomotivu i više nego dobri, ali da je i prije mnogo znao o samom klubu: "Čak i prije nego smo potpisali ugovor, znao sam da je Lokomotiv velik i ambiciozan klub. Dujmović, Olić i Pletikosa su mi ispričali mnogo o zemlji i samoj momčadi. Pretpostavio sam da je sve organizirano na najvišoj razini, ali neke stvari su čak i nadmašile moja očekivanja."

Usporedio je i rad u Hrvatskoj s prvim ruskim iskustvima, a u prvi plan je bacio slavensko podrijetlo: "Naši narodi su vrlo slični, temperamentni i vrlo emocionalni. S igračima se mora imati poseban pristup, znati povući crtu od prijateljskog i profesionalnog odnosa. Iskustvo vođenje Hrvatske mi je tu bilo od velike koristi i vjerujem da sam mnogo naučio."

"Prvo sam se nekoliko puta susreo s predsjednicom kluba i odmah mi se svidjela njena ambicija. Ona ima velike planove. Ovo je dobra momčad koja ima svaku priliku da postane još bolja. Što se tiče ruskog prvenstva, naravno, nije najbolje u Europi, ali zato je sigurno jedno od najboljih, a možda i najteže", pojasnio je razloge zbog kojih je svoj trenerski put odlučio graditi u Rusiji.

Bilić je odmah po dolasku skenirao momčad, zatim sastavio i popis želja, a na vrhu je bio hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka: "Naravno, dobro je što smo došli do takvih igrača kao i Ćorluka, ali razgovarao sam s predsjednicom i nema potrebe žuriti. Prijelazni rok je tek otvoren i ima dosta vremena za pojačati se. Ja ću izraziti svoje želje i mišljenja o tome na kojoj poziciji treba pojačati momčad, a na kojoj, naprotiv, imamo previše igrača."

Po medijima se dosta vremena špekuliralo o dolasku hrvatskog dvojca Mandžukić i Kranjčar u redove Lokomotiva, no prema Bilićevim riječima, ta opcija nije bila najizglednija:"Niko je već prije početka Eura dogovorio prelazak u kijevski Dinamo. Ne, nije točno da sam mu nudio dolazak u Lokomotiv. Mandžukića bih rado imao u Lokomotivu, ali nažalost, to nije bilo realno, jer je već potpisao ugovor za minhenski Bayern. On bi se baš idealno nadopunjavao s Romanom Pavljučenkom. Trebamo baš napadača njegova profila."

Kao ključnog igrača vidi Pavljučenka od kojeg očekuje velike stvari i koji bi svojim velikim europskim iskustvom trebao biti prvo ime: "Pavljučenko je sjajan napadač. Igrajući za reprezentaciju i Tottenham je ostavio odličan dojam na mene. U principu, Pavljučenko je naše glavno oružje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2012. u 11:23
    Neka si dovede Pletikosu iz Rostova. On može branit još dosta dugo, a jeftin je.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2012. u 10:33
    Ma krivo si me shvatio, nisam mislio da sad dovedu Messia i CR7. Zna Bilić dobro koju kvalitetu igrača može predložit, a na predsjednici je da to prihvati ili ne. Sa Ćorlukom i Pavliučenkom je dokazala da misli ozbiljno, vidjet ćemo šta će biti dalje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2012. u 08:14
    Jahmirry, Na taj način bi svatko mogao biti trener Lokomotiva, ali Bilic može i bez puno love. Lokomotiv sigurno nije među najbogatijim ruskim klubovima, kao što su Zenit, Anzhi, Dinamo, ali nije ni siromašan. Sredina. S lovom ne mogu osvojit ligu, ali bi Bilić trebao biti prevaga.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2012. u 08:14
    Kontroler, istina Rusku ligu je teže osvojit, ponajprije zato što treba igrat vrhunski 10 mjeseci, a ne jedan mjesec kao za EP.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2012. u 01:12
    Nek mu je sa srećom! Zaslužio je da mu skinemo kapu! Ako je stvarno klub tako ambiciozan i ako će stvarno ova gospođa iskeširat svaku Slavenovu želju mogao bi se probit do europe, a možda čak i u LP!
    Obrisan korisnik