Tenis

Ferrerova povijesna pobjeda, Dodig u četvrtfinalu parova

Vedran Babić • utorak, 03.07.2012.
Ferrerova povijesna pobjeda, Dodig u četvrtfinalu parova
Foto: EPA

Usprkos kiši koja je u utorak ponovno smetala, uspjeli su se kompletirati svi četvrtfinalni parovi muške konkurencije Wimbledona. Posljednje "ulaznice" za oktet zaradili su Tsonga, Ferrer, Mayer i Kohlschreiber. U konkurenciji parova Ivan Dodig također je izborio četvrtfinale...

Petom nositelju Jo-Wilfriedu Tsongi kišni prekid u ponedjeljak došao je kao "naručen". Njegov meč protiv Mardyja Fisha bio je prekinut kod 1:1 u drugom setu nakon što je Amerikanac osvojio prvi sa 6:4. U utorak je Francuz okrenuo meč sa 7:6 (4), 6:4, 6:4, a meč je pri njegovu vodstvu 4:2 u četvrtom setu ponovno bio prekinut te je nastavljen gotovo dva sata kasnije.

Dodig u četvrtfinalu

Hrvatski tenisač Ivan Dodig odlično gura u konkurenciji parova zajedno sa svojim partnerom Marcelom Melom iz Brazila. U dvoboju osmine finala njih dvojica porazili su četvrte nositelje Leandera Paesa i Radeka Štepaneka 4:6, 6:3, 6:4, 6:7 (2), 8:6. U četvrtfinalu Dodig i Melo igrat će protiv boljeg iz dvoboja Melzera i Petzschnera te Elgina i Istomina.

Tsonga će tako imati priliku ponoviti svoj lanjski rezultat (polufinale), a za to će morati pobijediti Philippa Kohlschreibera, koji se najviše okoristio ispadanjem Rafaela Nadala u drugom kolu.

Nijemac je prvo s lakoćom eliminirao Španjolčeva "krvnika" Lukaša Rosola, a potom i američkog kvalifikanta Briana Bakera 6:1, 7:6 (4), 6:3 za plasman u svoje prvo Grand Slam četvrtfinale. Ukupno gledajući, Kohlschreiber je na turniru izgubio samo dva seta i to oba u prvom kolu protiv Tommyja Haasa.

Tsonga, koji u međusobnim dvobojima s Kohlschreiberom vodi 5-1, ne očekuje lagani meč. "Možda ćete reći da sam favorit jer sam igrao protiv njega puno puta, ali ni ja ni on nemamo što izgubiti. Samo moram igrati svoju igru. Meni je bilo teže prošle godine tako da ću sada igrati opuštenije."

David Ferrer i Juan Martin Del Potro nisu ni izašli na teren u ponedjeljak tako da su u utorak krenuli od početka. Poslije gotovo dva sata igre Ferrer je postao tek šesti Španjolac u povijesti koji je izborio četvrtfinale Wimbledona (Andres Gimeno, Manuel Orantes, Feliciano Lopez, Rafael Nadal, Juan Carlos Ferrero). Bilo je 6:3, 6:2, 6:3.

"Ovo je bio jedan od mojih najboljih mečeva na travi, ali nisam siguran je li općenito najbolji. Bilo mi je lakše igrati pod krovom jer nije bilo vjetra", izjavio je Španjolac, koji sada na sva četiri Grand Slama ima barem četvrtfinale.

Osim Kohlschreibera, među osam najboljih plasirao se i Florian Mayer, što znači da će Njemačka imati dva predstavnika u četvrtfinalu po prvi put od 1997. godine (Boris Becker, Nicolas Kiefer, Michael Stich).

Mayer je po drugi put u svojoj karijeri prošao u četvrtfinale All England Cluba (2004.) savladavši favoriziranog Richarda Gasqueta 6:3, 6:1, 3:6, 6:2. Meč je u ponedjeljak bio prekinut pri vodstvu Nijemca 6:3, 2:1.

Četvrtfinalni parovi su Đoković - Mayer, Federer - Južnij, Murray - Ferrer, Tsonga - Kohlschreiber.

Wimbledon, osmina finala (M):
F. Mayer (Njemačka, 31) - Gasquet (Francuska, 18) 6:3, 6:1, 3:6, 6:2
Ferrer (Španjolska, 7) - Del Potro (Argentina, 9) 6:3, 6:2, 6:3
Tsonga (Francuska, 5) - Fish (SAD, 10) 4:6, 7:6 (4), 6:4, 6:4
Kohlschreiber (Njemačka, 27) - B. Baker (SAD, Q) 6:1, 7:6 (4), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 10:05
    Trebalo bi ovako češće, da neki od top četvrorice ispadne ranije pa se razbije zdrijeb :D. Uglavnom, svi prosli dalje vise nego zasluzeno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 08:48
    vidi ti dodiga, paes i stepanek. nije loše. dobar je melo, priko 2 m, zna odigrat volej, mogli smo mu dat državljanstvo za OI (2 double polufinala u Wimb.) kad već u 20 godina nismo uspili napravit ozbiljan par...
    Obrisan korisnik
  • bubici04.07.2012. u 08:18
    Ferrer bi mogao maznuti Murraya, stvarno odlično igra.
    bubici
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 00:25
    Ferrer izgleda misli ozbiljno....ma samo nek sredi pasjeg Škota....:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 00:04
    tsonga - kohlschreiber. mec ce bit odlican. vec vidim...
    Obrisan korisnik