Nogomet

Anži "duboko razočaran" odlukom Uefe, traži promjenu kod Platinija

Josip Tolić • srijeda, 04.07.2012.
Anži "duboko razočaran" odlukom Uefe, traži promjenu kod Platinija
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon odluke Izvršnog odbora Uefe, koji je zbog nemira zabranio odigravanje domaćih utakmica na njihovom domaćem stadionu, oglasili su se u čelništvu ruskog Anžija iz Mahačkale i potvrdili kako su razočarani odlukom.

Petoplasirani sastav ruske Premier lige prošle sezone, Anži iz Mahačkale, negoduje na presudu Uefe o odigravanju njihovih domaćih europskih utakmica u ovoj sezoni. Izvršni odbor najvišeg Uefina tijela presudio je da se utakmice ne smiju igrati u regiji Dagestan.

"U ime nogometnog kluba Anži izjavljujem da smo duboko razočarani odlukom Uefina Izvršnog odbora o nemogućnosti odigravanja utakmica Europske lige u našem matičnom gradu Mahačkali. Poznato je da ova odluka uopće nije povezana sa sportskim razlozima", izjavio je generalni direktor Anžija Aivaz Kaziahmedov.

Jedan od vodećih operativaca Anžija kaže da su motivi, koji ne ovise o njima, temelj ovakve odluke. Obećao je kako će se cijelo vodstvo boriti da udovolji zahtjevima svojih navijača.

"Posao u tom smjeru već je u tijeku", rekao je Kaziahmedov i izrazio uvjerenje da će UEFA, u ponovnoj raspravi o ovom pitanju, reagirati u skladu sa željama.

Prvu utakmicu u drugom europskom klupskom natjecanju po važnosti Anži ima 19. srpnja, baš na "domaćem" terenu protiv pobjednika ogleda između albanskog Flamurtarija i mađarskog Honvéda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 14:08
    Pa objektivno, zbilja jest opasno. Teroristički napadi od ljudi koji pristizu iz susjednih regija ( ingušetija, čečenija) su prilično česti. Ekipa Anžija je 6 dana tjedno na treninzima u Moskvi, a 7.dan leti tisuce kilometara da odigra utakmicu 'doma'. Jel sad za otkazivanje, nemam pojma... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 11:18
    šta je zbilja tamo toliko opasno?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 11:02
    Valjda je Uefina procjena na mjestu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 10:49
    I onda ako se nešto dogodi "nije kriv klub".
    Obrisan korisnik