Nogomet

Jeličić: "1:1 je pošten rezultat, no ipak mi je žao što nismo pobijedili"

Borna Rupnik • srijeda, 04.07.2012.
Jeličić: "1:1 je pošten rezultat, no ipak mi je žao što nismo pobijedili"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska reprezentacija U19 remizirala je s Englezima u prvom kolu skupine B Europskog prvenstva. Izbornik Dinko Jeličić posebno je pohvalio prvo poluvrijeme i žali što na konto nisu stigla sva tri boda...

Iako je Hrvatska protiv Engleske povela pogotkom Domagoja Pavičića, na otvaranju Europskog prvenstva u Estoniji osvojila je bod. Samo tri minute poslije vodstva, mlade su nade Gordog Albiona izjednačile te je utakmica završila 1:1.

"Moram čestitati svojim igračima za prikazanu igru. Šteta je što nismo zabili iz svojih prilika u prvom poluvremenu. Moramo biti bolji u realizaciji, moglo je bolje završiti da smo pretvorili svoje šanse u pogodak. Igrali smo sjajno, dominirali i Engleska se nije mogla razmahati. Znao sam da imamo kvalitetu za to", izjavio je hrvatski izbornik Dinko Jeličić poslije utakmice.

Usprkos promašenim prilika, Hrvatska je imala 1:0, no osjetio se i umor, kaže Jeličić: "Da nismo tako brzo primili gol za izjednačenje, bilo bi nam lakše. Osjetio se pad u drugom poluvremenu jer su neki hrvatski igrači tek nedavno završili sezonu i to se vidjelo. Engleska je bila bolja u nastavku i sudeći po tome 1:1 je pošten rezultat, no ipak mi je žao što nismo pobijedili".

Engleski izbornik Noel Blake složio se s takvom ocjenom dvoboja i vjeruje da će njegovi nogometaši u naredne dvije utakmice, protiv Srbije i Francuske, biti još bolji.

"Vratili smo se iz rezultatskog zaostatka, stoga moram biti zadovoljan. Hrvatska je bila bolja u prvom dijelu, ali u drugom smo mi bili jedini na terenu. Dominirali smo, zabili gol, zatresli vratnicu, a hrvatski je vratar imao nekoliko dobrih obrana. Oba su vratara pružila dobre partije, a mi igramo tečno, postajemo sve snažniji i mogu biti sretan", rekao je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 18:38
    Kakvo je stanje u hrvatskom nogometu sjajan rezultat mlade selekcije.Bravo dečki.Još jedan dokaz da nacionalne vrste nam drže visok nogometni rejting.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 16:18
    ovaj Pavičić bi mogao biti jako dobar igrač!
    Obrisan korisnik