Zimski sportovi

Jaromir Jagr potpisao jednogodišnji ugovor s Dallas Starsima

Mirza Seferagić • srijeda, 04.07.2012.
Jaromir Jagr potpisao jednogodišnji ugovor s Dallas Starsima
Foto: Davor Sajko

Generalni menadžer Dallas Starsa, Joe Nieuwendyk, uspio je dovesti novo veliko ime u redove bivših prvaka. Nakon sjajno obavljenog posla s Rayom Whitneyjem te Derekom Royom, Nieuwendyk je na potpis uspio nagovriti i velikog Jaromira Jagra koji će tako po prvi put u svojoj velikoj karijeri igrati za jedan klub iz Zapadane konferencije.

Nakon Raya Whitneyja i Dereka Roya, Dallas Starsi doveli su još jedno veliko ime u svoje redove, a riječ je o 40-godišnjem Čehu Jaromiru Jagru. Jagr je napustio Flyerse te se odlučio potpisati za Dallas jer kaže kako mu je želja bila igrati i u Zapadnoj konferenciji. Ugovor je potpisan na godinu dana, a vrijedan je 4,55 milijuna dolara. Očekuje se kako će Jagr zaigrati u prvoj liniji na desnom krilu zajedno sa Jamiejem Bennom te Louijem Erikssonom, dvojcem koji je prošle sezone nastupao na All-Star susretu, a Jagr bi se trebao odlično uklopiti, slično onome kakvu je suradnju imao prošle sezone s Claudeom Girouxom.

Generalni menadžer Starsa, Joe Nieuwendyk, ima visoko mišljenje o Jagru: "Čak i u ovoj životnoj dobi, Jagra je jako teško za čuvati. I dalje je dobar kao i svaki drugi igrač u ligi te sjajno koristi svoje tjelesne kvalitete u napadačkoj trećini. Mislim da će Jagr biti odličan dodatak našoj momčadi".

Nieuwendyk je odgovorio i na pitanje o Jagrovom fizičkom stanju: "Mislim da uopće ne treba dovoditi u pitanje njegovu fizičku spremu. Imao je sjajnu sezonu u Philadelphiji. Još uvijek je igrač koji spada među top igrače NHL-a, a za nas je zaista odlična stvar što smo uspjeli dovesti takvog igrača".

Jagr je prošlu sezonu za Flyerse nastupio u 73 utakmice te je upisao 19 golova, 35 asistencija te 54 boda što je i više nego dobar učinak za jednog 40-godišnjaka. Do sada je u NHL karijeri postigao 665 golova što je najviše među aktivnim igračima, a sa 1.653 boda drži prvo mjesto ljestvice europskih igrača u NHL-u. Jagr je u karijeri osvojio sve što se moglo, a 1999. godine proglašen je i najkorisnijim igračem lige.

Čeh je preko Twittera kratko poručio: "Želim zahvaliti Dallas Starsima što su mi dali priliku igrati za ovu organizaciju. Pozdravljam svoje nove suigrače i sve navijače te se nadam kako ćemo zajedno ostvariti velike stvari".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 19:11
    Dokle će ta češka legenda još igrati najaču ligu.To pokazuje koliki je veliki taj igrač bio i još uvijek je
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 13:29
    neka ga se philly rijesio,previse je to love pa i za jagra u tim godinama..sretno u starsima
    Obrisan korisnik
  • nebeska udica04.07.2012. u 13:07
    ti znas sigurno
    nebeska udica
  • ivos04.07.2012. u 13:05
    J**i ga, treba plaćati kockarske dugove
    ivos